per fles
23,60
22,85
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

Ashbourne Sandstone, Blanc

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

De Ashbourne Sandstone Blanc is een blend van 85% Sauvignon Blanc en 15% Chardonnay en is vernoemd naar de karakteristieke bodem van deze wijngaard: Table Mountain Sandstone, klei op schiste (schalie). Bij de opvoeding is geen hout gebruikt voor een zo elegant mogelijke stijl. Intens strogeel met veel schittering. Rijp, subtropisch geurenpakket met passiefruit, citroengras, guave en Reine Claude. Daarna zesty in de mond met veel fruitvolume en vetheid. Boeiende oncoventionele interpretatie van Sauvignon Blanc.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

Ashbourne is een perceel van 113 ha aan de oostelijke grens van de Hamilton Russell wijngaarden. De wijn is vernoemd naar de karakteristieke bodem van deze wijngaard: Table Mountain Sandstone.

Wijnkaartbeschrijving

Intens strogeel met veel schittering. Rijp, subtropisch geurenpakket met passiefruit, citroengras en guave. Mooie structuur met veel fruitvolume en vetheid.

Extra informatie

Hamilton-Russell's wijngoed ligt helemaal op het zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika, op slechts enkele kilometers van de kust bij het oude vissersdorp Hermanus. Hier kun je tot medio november de walvissen met hun jongen zien spelen, soms tot op slechts 50 meter afstand van de kust! In de vallei is het zo adembenemend mooi dat je helemaal begrijpt dat de eerste Nederlanders het hier Hemel en Aarde Vallei noemden. Anthony Hamilton Russell nam het roer over van zijn vader in 1991 en inmiddels behoren zijn wijnen tot de absolute top van het land. Ashbourne is een perceel van 113 ha aan de oostelijke grens van de Hamilton Russell wijngaarden waar Anthony Hamilton Russell sinds 2001 grote wijnen maakt. De wijn is vernoemd naar Lord Ashbourne, zijn overgrootvader die in de 19e eeuw Lord Chancellor was van Ierland. De Ashbourne Sandstone Blanc is een blend van 85% Sauvignon Blanc en 15% Chardonnay en is vernoemd naar de karakteristieke bodem van deze wijngaard: Table Mountain Sandstone, klei op schiste (schalie). Bij de opvoeding is geen hout gebruikt voor een zo elegant mogelijke stijl. Intens strogeel met veel schittering. Rijp, subtropisch geurenpakket met passiefruit, citroengras, guave en Reine Claude. Daarna zesty in de mond met veel fruitvolume en vethoud. Boeiende onconventionele interpretatie van Sauvignon Blanc.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ashbourne Sandstone, Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *