Antidoto La Hormiga
- Uit het koelste en hoogste deel van Ribera del Duero
- Krachtig en houtgetypeerd, maar met een fluwelige structuur
- Geweldig bij lam, rood vlees of stoofgerechten
Dieppaars gekleurde wijn met een intense en complexe geur van rijpe braam, kers, blauwe bes, hazelnoot en vanille. Krachtig, vol en genereus in smaak met stevige tannine en een uitgebalanceerde frisheid. De finale is romig en indrukwekkend lang met mokka en toast. Heerlijk bij bij gegrilde lamsspieszen, geroosterd rundvlees of harde, oude kazen.
Kenmerken
- Jaargang2022
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage14.5%
- ProducentBodegas Antídoto
- Land van herkomstSpanje
- StreekCastilla y León
- HerkomstRibera del Duero
- Serveer temperatuur17 - 19 graden
- AfsluitingKurk
- Aantal in doos6
Spanje
Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.
Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).
Extra informatie
Antídoto La Hormiga
Bertrand Sourdais, zoon van een Loirewijnboer in Chinon, trok na zijn stage bij Mouton Rothschild en studie oenologie aan de universiteit van Bordeaux naar Spanje. Hier werkte hij samen met de legendarische Alvaro Palacios in Priorat.In 2010 startte hij zijn eigen Spaanse wijngoed: Bodegas Antidoto in Ribera del Duero. Zijn wijngaarden kocht hij in het oostelijke en meest koel gelegen deel van de streek, in de provincie Soria.
Dankzij de hoge ligging, op maar liefst 1000 meter boven zeeniveau, rijpt de tempranillodruif er lang en gelijkmatig. Het gevolg is dat de tannines in de schil beter rijpen en de wijn dus zachter van smaak is dan veel exemplaren uit het warmere deel van Ribera.
Bertrand maakt een formidabele, indrukwekkende stijl en is niet bang voor een duidelijk proefbare invloed van nieuw Frans en Amerikaans eikenhout. De rijping hierin van doorgaans vijftien maanden draagt bij aan de complexiteit en karakter van deze fraaie Ribera del Duero. Zeer aanbevolen bij gekruid lamsvlees uit de oven of zomaar bij een stukje worst en kaas.
Drinken bij
Krachtige rode wijn die het best tot z’n recht komt bij de maaltijd, zoals bij gegrilde lamsspieszen, geroosterd rundvlees of harde, oude kazen.Proefnotitie
Dieppaars gekleurde wijn met een intense en complexe geur van rijpe braam, kers, blauwe bes, hazelnoot en vanille. Krachtig, vol en genereus in smaak met stevige tannine en een uitgebalanceerde frisheid. De finale is romig en indrukwekkend lang met mokka en toast.Houdbaarheid
Nu drinken; houdbaar tot ten minste 12 jaar na de oogst.Onderscheidingen
- The Wine Advocate | Luis Gutiérrez – juni 2024: 92/100 punten | It's powerful and voluptuous
- Vinous | Joaquín Hidalgo - november 2023: 93/100 punten | An intense red from Ribera del Duero
- JamesSuckling.com | Zekun Shuai - september 2023: 94/100 punten | Refined and fine-grained on the palate
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.