Abadía de San Quirce Reserva
- Van 50 jaar oude stokken tinto fino (tempranillo)
- Krachtig en geconcentreerd, met tonen van bramen, leer en eiken
- Nu mooi en kan nog fraai ontwikkelen in de fles
Krachtige, eikengerijpte rode wijn met een gelaagde geur van gestoofde pruim, braam, zwarte olijf, ceder en leer. De smaak is vol en rijk met donker fruit, goede fraîcheur en stevige tannines. Harmonieuze finale met tonen van peper, tabak en koffie. Mooi om solo van te genieten of bij stevige (vlees)gerechten, zoals gegrilde lamsspiesjes met paddenstoelen, chili sin/con carne of oude, harde kazen.
Kenmerken
- Jaargang2018
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage14.5%
- ProducentBodegas Abadía de San Quirce
- Land van herkomstSpanje
- StreekCastilla y León
- HerkomstRibera del Duero
- Serveer temperatuur18 graden
- AfsluitingKurk
- Aantal in doos6
Spanje
Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.
Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).
Extra informatie
Abadía de San Quirce Reserva
Abadía de San Quirce beschikt over een bijzondere troef. Dit wijngoed in Ribera del Duero bezit en beheert wijngaarden met stokken tinto fino (tempranillo) van vijftien tot meer dan honderd jaar oud. Een deel van de aanplant stamt zelfs van voor de druifluisplaag!De stokken zijn dan ook ongeënt (niet aangeplant op een Amerikaanse onderstok) en niet opgebonden (cepas en vaso in het Spaans). Ze groeien in wijngaarden op zo’n 800 meter hoogte, in zanderige bodems. Ze worden uitsluitend handmatig verzorgd; zeker de oude stokken zijn te kwetsbaar voor machines.
De druiven voor de indrukwekkende Reserva zijn afkomstig van gemiddeld vijftig jaar oude stokken. Na de vergisting rijpt wijnmaakster Diana Moreno Grávalos de wijn eerst vier maanden op de gisten en dan nog eens achttien maanden in barriques van Frans en Amerikaans eiken.
Dit levert een krachtige, geconcentreerde en uitgebalanceerde Ribera del Duero op, met tonen van rijp bramenfruit, leer en een verfijnde eikentoets. Hij past bijzonder goed bij krachtige vlees- en wildgerechten. Drinkt u de wijn jong, adviseren we u ‘m van te voren te beluchten in een karaf. Nog een paar jaar wegleggen is ook geen enkel probleem en zal de wijn zeker ten goede komen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.