Domaine Bessa Valley Enira Red
- Van iconische Saint-Émilionproducent Von Neipperg
- Houtgerijpte blend van Bordeauxdruiven en syrah
- Nu op dronk, kan gemakkelijk nog enige jaren verder rijpen
Aromatische Bulgaarse rode wijn met de geur van kruiden, specerijen, rijp rood fruit en licht eikenhout. De smaak is vol en zacht. Goed te combineren met kruidige vleesgerechten of harde kazen.
Kenmerken
- Jaargang2019
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage14.5%
- ProducentDomaine Bessa Valley
- Land van herkomstBulgarije
- StreekPazardzjik
- HerkomstBessa Valley
- Serveer temperatuur18 graden
- AfsluitingKurk
- Aantal in doos6
Lekker bij
Bestaat uit
- merlot 52%
- syrah 26%
- petit verdot 14%
- cabernet sauvignon 8%
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Bulgarije
De wijnproductie in Bulgarije betreft jaarlijks zo’n 120 miljoen liter wijn. De wijnbouw is in dit land onderverdeeld in vijf wijnregio’s. Dit heeft te maken met de klimaatomstandigheden en de druivensoort die hier wordt verbouwd.
Iedere regio heeft haar specialiteit in het verbouwen van een bepaalde druivensoort. Het noorden van het land staat bekend om het sterke landklimaat met hete zomers en koude winters. Zo wordt rode wijn voornamelijk in de laaglanden verbouwd en witte wijn in de hoger gelegen regio’s.
Extra informatie
Domaine Bessa Valley Enira Red
Stephan von Neipperg is de fameuze eigenaar van de gerenommeerde grand cru classé Château Canon La Gaffelière uit Saint-Émilion. In 1999 startte hij met een Duitse zakenpartner een nieuwe wijngaard in de Bulgaarse Bessavallei, 150 kilometer zuidoostelijk van Sofia.De prominente aanwezigheid van kalksteen en klei in de bodem doet denken aan de betere Saint-Émilionwijngaarden en is een van de belangrijkste redenen waarom Von Neipperg hier grote kansen ziet.
In 2005 was de wijngaard - met merlot (52%), syrah, petit verdot en cabernet sauvignon - gereed voor de eerste oogst. Nu is de kwaliteit indrukwekkend. Enira is een knap gemaakte, luxe rode wijn met verfijnd gebruik van eikenhout, een warme, volle smaak en een lang aanhoudende, zachte afdronk.
De vinificatie van de handgeplukte druiven, met sorteertafels en de tweede malolactische vergisting in eikenhouten fusten, lijkt sterk op de werkwijze in Saint-Émilion. De rijping duurt twaalf maanden en vindt plaats in één, twee en drie jaar oude fusten. Hierdoor is de houtinvloed mooi gedoseerd. Dit maakt Enira tot een bijzondere wijn, die liefhebbers van kwaliteitsvolle en zachte rode wijn zeker zal aanspreken.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.