per fles
€ 19,40
17,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Puech-Haut Prestige Blanc

  • Blend van marsanne en roussanne
  • Vol, krachtig en complex van smaak
  • Fraai bij risotto, witvis of gewoon zo

Fraaie, complexe droge witte wijn uit Zuid-Frankrijk. Nuances van rijp geel fruit, ananas en eikenhout in het aroma. De milde, ronde inzet ontwikkelt zich aromatisch en krachtig met een aanhoudende afdronk. Mooi te combineren met licht kruidige visschotels of gevogelte met een verfijnde roomsaus.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Frissappige droge witte wijn met geuren van van rijp tropischfruit. De levendige, doordrinkbare smaak heeft een aromatische verfijnde afdronk.

Extra informatie

Puech-Haut Prestige Blanc

Steeds meer Franse wijnmakers én sommeliers waarderen de Languedoc vanwege de traditionele, autochtone druiven. De witte Château Puech-Haut is een geweldig voorbeeld van excellente Zuid-Franse witte wijn van klassieke druivenrassen en hét antwoord op de dominantie van Sauvignon en Chardonnay.

Het is een volle, rijke witte wijn, die wordt gemaakt van handgeplukte marsanne en roussanne uit een wijngaard met laag rendement. Na de gisting volgt een acht maanden durende rijping in tanks met een regelmatige bâtonnage (het omroeren van de gisten) gedurende de eerste maanden.

Slechts 20% van de wijn rijpt in kleine tweede- en derdejaars eikenhouten vaten. Het levert een prachtige, originele Languedoc op, die uitstekend combineert met visgerechten of risotto, maar die ook indrukwekkend is buiten de maaltijd om.

Drinken bij

Mooi te combineren met licht kruidige visschotels of gevogelte met een verfijnde roomsaus.

Proefnotitie

Fraaie, complexe droge witte wijn met nuances van rijp geel fruit, ananas en eikenhout in het aroma. De milde, ronde inzet ontwikkelt zich aromatisch en krachtig met een aanhoudende afdronk.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf 1 jaar na oogst, gemakkelijk 3 tot 4 jaar houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Puech-Haut Prestige Blanc” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *