per fles
€ 46,20
42,35
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Bobal-Moravia Agria Red Wine – Bodegas Ponce

  • De topwijn van Manchuela-pionier Ponce
  • Blend van bobal en moravia agria
  • Heerlijk bij gevogelte of zachte jonge kazen

Elegante, rijkgeschakeerde rode wijn. De geur is enorm verfijnd met nuances van zwarte kers, rode bes, kreupelhout en specerijen (peper, laurier). Puur, finesserijk en tegelijk vol van smaak met frisse zuren, fijne tannines en een lange finale. Ideaal aan tafel, bijvoorbeeld bij gestoofde kip met chorizo, gevogeltepaella of zachte, jonge kazen.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Wijnkaartbeschrijving

Licht robijnrood gekleurde wijn met een expressieve geur van framboos, kers, laurier en vuursteen. De smaak is heel puur en sappig met fijne, zachte tannines en een levendige frisheid.

Extra informatie

Bodegas Ponce Red Wine Bobal-Moravia Agria

Castilla-La Mancha is nog altijd verantwoordelijk voor ongeveer de helft van alle wijnproductie van Spanje en staat dus vooral bekend om z’n goedkope bulkwijnen. Des te indrukwekkender is de prestatie van Juan Antonio Ponce, die in zijn geboortestreek Manchuela ongekend mooie, verfijnde én bijzonder betaalbare wijnen maakt van wereldklasse.

Dat geldt zeker voor zijn prestigewijn Ponce. De totstandkoming van deze wijn heeft maar liefst vijftien jaar geduurd – maar dat is ook wel logisch als je ‘m je eigen naam geeft. De wijn is een blend van 85% bobal (Ponces specialiteit) en 15% van de onbekende lokale druif moravia agria. Juan Antonio oogst ze in een wijngaard in Villanueva de la Jara. De stokken staan er op een zanderige, rotsige bodem met een onderlaag van kalksteen.

Na de pluk worden de twee druivenrassen apart vergist in hele trossen en met behulp van op de druif aanwezige gisten. Vervolgens selecteert Juan Antonio het mooiste vat Bobal en het mooiste vat Moravia Agria en laat deze wijnen wat langer bij de gisten. Tot slot worden de twee samengevoegd tot de sublieme Ponce.

En wat een waanzinnige wijn! Hij heeft de lichte kleur van een pinot noir en een uiterst subtiele, gelaagde en verfijnde geur en smaak. Dat een wijn van dit kaliber gemaakt kan worden in Castilla-La Mancha is bijna ongelofelijk. Juan Antonio bewijst het echter onomstotelijk en is wat ons betreft dan ook een fenomenaal wijnmaker.

Drinken bij

Elegante, rijkgeschakeerde rode wijn met een goede bite, dus ideaal aan tafel, bijvoorbeeld bij gestoofde kip met chorizo, gevogeltepaella of zachte, jonge kazen.

Proefnotitie

Licht robijnrood. De geur is enorm verfijnd met nuances van zwarte kers, rode bes, kreupelhout en specerijen (peper, laurier). Puur, finesserijk en tegelijk vol van smaak met frisse zuren en fijne tannines. De finale is lang en waaiert mooi uit met eiken en peper.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf 3 jaar; houdbaar tot ten minste 12 jaar na de oogstdatum.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bobal-Moravia Agria Red Wine – Bodegas Ponce” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *