per fles
€ 18,60
17,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Bodegas Ponce PF Viñas Viejas Bobal

  • Van ongeënte, ruim 85 jaar oude stokken
  • Puur rood fruit, verfijnde mineraliteit en subtiel eiken
  • Heerlijk bij wit vlees of gevogelte

Elegante, sappige rode wijn met een pure geurexpressie van framboos, rode kers, laurier, munt en toast. Heerlijk mondvullend en verleidelijk in smaak met rood fruit, een opwekkende frisheid en soepele tannine. De afdronk is aanhoudend met nuances van zwarte olijf en eiken. Mooi om zo te drinken. Ook heerlijk bij roergebakken gerechten met kalfsvlees, coq au vin of zachte kazen.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Wijnkaartbeschrijving

Licht robijnrood gekleurde wijn met een expressieve geur van framboos, kers, laurier en vuursteen. De smaak is heel puur en sappig met fijne, zachte tannines en een levendige frisheid.

Extra informatie

Bodegas Ponce PF Viñas Viejas Bobal

P.F. is een adembenemend mooie prestigecuvée van Manchuela-pionier en Bobal-expert Juan Antonio Ponce afkomstig van een van zijn favoriete wijngaarden. Hij is beplant met ruim 85 jaar oude stokken bobal. Doordat ze van voor de druifluisplaag stammen (pre-phylloxera), zijn ze niet geënt op Amerikaanse onderstokken (pie franco). Dat is niet alleen een zeldzaamheid, maar levert ook een wijn met bijzondere diepgang en finesse op.

Juan Antonio bewerkt zijn wijngaarden op biodynamische wijze. De stokken in P.F. staan aangeplant op zandbodems – precies de reden dat ze de phylloxeraplaag overleefd hebben, want de druifluis (die de wortels van de planten aanvreet) gedijt slecht in zand. Het plukken doet Juan Antonio met de hand, in percelen Lincha, Gallo en Olivares.

Eenmaal geoogst vergisten de druiven aan de trossen, met behulp van druifeigen gisten. Het eerste geeft een verfijnde structuur, het tweede draagt bij aan een optimale terroirexpressie. Na tien maanden rijping in grote vaten van Frans eiken wordt de P.F. zonder klaring en ongefilterd gebotteld om niets van z’n authentieke karakter te verliezen.

Het resultaat is werkelijk verbluffend: wat een finesse, subtiliteit en complexiteit! Met een alcoholgehalte van slechts 13% zou je bijna niet geloven dat ‘ie uit heet en zuidelijk Spanje komt. Juan Antonio maakt maar 9000 flessen P.F., dus mis uw kans niet om deze prachtwijn te ontdekken. En de naam? Die slaat maar liefst drie vliegen in één klap: Pre-Fylloxera, Pie Franco én Ponce Familiar. Een voltreffer, in alle opzichten.

Drinken bij

Elegante, sappige rode wijn om zo te drinken. Ook heerlijk bij roergebakken gerechten met kalfsvlees, coq au vin of zachte kazen.

Proefnotitie

Licht robijnrood gekleurde wijn met een pure geurexpressie van framboos, rode kers, laurier, munt en toast. Heerlijk mondvullend en verleidelijk in smaak met rood fruit, een opwekkende frisheid en soepele tannine. De afdronk is aanhoudend met nuances van zwarte olijf en eiken.

Houdbaarheid

Snel na de oogst op dronk en makkelijk 8 jaar houdbaar.

Onderscheidingen


  • JamesSuckling.com | Zekun Shuai - oktober 2024: 95/100 punten | Melted tannins and a long, minerally finish

  • The Wine Advocate | Luis Gutiérrez - januari 2024: 96/100 punten | Super balanced, serious, with depth and complexity

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bodegas Ponce PF Viñas Viejas Bobal” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *