per fles
€ 10,80
9,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau de la Jaubertie Bergerac Merlot-Malbec

  • Soepele, verfijnde rode wijn
  • ‘gewone’ bergerac op zijn best
  • Elegant, fris en evenwichtig
  • Prima bij vlees, zowel van de grill als gebraden

Franse volrode wijn met een aroma van rood fruit en eikenhout. Gemaakt van merlot- en malbecdruiven. De smaak is soepel, elegant en fris. Lekker bij gerookte ham en gevogelte.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Chateau de la Jaubertie Bergerac Merlot-Malbec


Sinds Hugh Ryman – de volledig verfranste Engelse eigenaar van Château de la Jaubertie in de Bergerac – tot rust is gekomen na zijn avonturen als flying winemaker, kan hij zich goed concentreren op dit mooie domein. Ryman heeft de wijngaarden met de blauwe druiven herplant en het aantal stokken per hectare verhoogd tot 4500 à 5000, van groot belang voor de kwaliteit. Daarnaast is hij volledig biologsich gaan werken.

Volgens Hugh zijn de wijnen nu beter dan ooit, moderner met soepele tannine dankzij een betere druifrijpheid en meer diepgang. De rode Jaubertie is een blend van wijnen van klassieke streekdruiven: 60% merlot, 30% malbec en 10% cabernet franc. Een klein deel van de wijn (zo'n 20%) ondergaat een korte rijping in Amerikaans eiken, waardoor hij een verfijnd, gedoseerd vleugje vanille krijgt.

Dit is 'gewone' Bergerac op zijn best: aangenaam kersen- en pruimenfruit in het aroma, sappig en fris in de smaak en lekker stevig van structuur. Een fijn glas rood.

Drinken bij

Prima bij vele vleesgerechten, zowel van de grill als gebraden.

Proefnotitie

Volrode wijn met een fijn aroma van rijp rood fruit en licht eikenhout. De smaak is soepel en elegant en eindigt aromatisch en fris. Een goed glas evenwichtige wijn!

Houdbaarheid

Op dronk vanaf twee jaar na de oogst; prima houdbaar tot vijf jaar na oogstdatum.

Onderscheidingen


  • Wine Enthusiast | Roger Voss - november 2023: Best Buy | 91/100 punten | Ripe and juicy fruits

  • Perswijn - augustus 2023: **** Zeer goed | Stevig, sap, goede zuren, tannine na


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau de la Jaubertie Bergerac Merlot-Malbec” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *