per fles
€ 16,20
14,85
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Chateau Poitevin Medoc Cru Bourgeois

  • Klassieke, evenwichtige linkeroever
  • Gerijpt in de vaten van Mouton Rothschild
  • Heerlijk bij rundvlees, wild of ovengerechten

Franse rode wijn met de intense geur van eikenhout en rijp rood bessig fruit. De smaak is evenwichtig en aromatisch. Heerlijk bij rundvlees, wild of gerechten uit de oven.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Extra informatie

Chateau Poitevin Medoc Cru Bourgeois

Château Poitevin is een van de vele, vrij anonieme cru bourgeois-producenten in het noordelijke deel van de Médoc. Dit gebied ligt tamelijk ver verwijderd van de 'grote namen' in de Haut-Médoc en het is daarom verklaarbaar dat producenten in deze uithoek van Bordeaux geen grote bekendheid genieten.

Hier komt weliswaar geen wijn van grand cru-niveau vandaan, maar wel uitermate goede en plezierige Bordeaux. Zoals van dit wijngoed, waar Guillaume en Natacha Poitevin de wijngaarden met 55% cabernet sauvignon, 40% merlot en 5% petit verdot bewerken volgens de 'agriculture raisonnée'. Deze werkwijze omvat onder meer een minimum aan gewasbeschermingsmiddelen.

Hier wordt Médoc gemaakt op klassieke wijze, in nauwe samenwerking met de bekende oenoloog Antoine Médeville. Na de vergisting rijpt Poitevin ongeveer twaalf maanden in kleine eikenhouten fusten. En wat voor fusten! Het merendeel van Poitevins vaten is afkomstig van niemand minder dan Mouton Rothschild, dat voornamelijk met nieuwe vaten werkt en ze daarna doorverkoopt. Het resultaat is een heerlijke Bordeaux, die z’n geld dubbel en dwars waard is.

Drinken bij

Heerlijk bij rundvlees, wild of gerechten uit de oven.

Proefnotitie

Volrood van kleur en fraai en intens van geur, met nuances van eikenhout, licht geroosterde geuren en rijp rood bessig fruit. Rond en evenwichtig van smaak, met een lange aromatische afdronk.

Houdbaarheid

Op dronk vanaf drie à vier jaar na de oogst en gemakkelijk tot tien jaar houdbaar.

Onderscheidingen


  • Vinous | Neal Martin - april 2024: (89-91)/100| This is a very succesful Médoc Cru Bourgeois Supérieur

  • Decanter | Andy Howard MW – september 2024: 92/100 punten | Subtle oak and fine-grained tannins on the lengthy finish


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chateau Poitevin Medoc Cru Bourgeois” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *