per fles
€ 11,20
10,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Segredos de São Miguel Olijfolie 0.5 liter

  • Van ons populaire Portugese wijngoed São Miguel
  • Fris, romig en kruidig van smaak
  • Een fijne smaakmaker voor diverse gerechten

Fraaie olijfolie uit de Douro. Verfijnd en complex in geur met tonen van olijfblad, artisjok en basilicum. Fris en peperig van smaak met subtiele bitters. Een lange harmonieuze finale met notige tonen. Heerlijk om vers brood in te dippen, of om salades of warme gerechten mee op smaak te maken.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

    Portugal

    Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.

    Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.

    Extra informatie

    Segredos de São Miguel Olijfolie 0.5 liter

    Zoals op veel Zuid-Portugese wijngoederen, beperkt men zich ook op Herdade de São Miguel niet tot de teelt van druiven. Zo fokt eigenaar en wijnmaker Alexandre Relvas ook inheemse paarden en ezels, en beheert hij kurkbossen en olijfgaarden.

    Van die olijfgaarden oogst Alexandre lokale rassen als cobrançosa en arbequina. De olie onttrekt hij aan de olijven middels koude extractie. Zo blijft de kwaliteit van de geur en smaak van de olie optimaal.

    Het levert een fijne, traditionele extra vierge olijfolie op. Hij heeft een verfijnde, licht kruidige geur en een frisse, romige, iets peperige smaak. Daarmee is deze Segredos een heerlijke smaakmaker voor diverse gerechten. Ideaal om altijd in huis te hebben!

    Drinken bij

    Deze olijfolie is heerlijk om vers brood in te dippen, of om salades of warme gerechten mee op smaak te maken.

    Proefnotitie

    Verfijnd en complex in geur met tonen van olijfblad, artisjok en basilicum. Fris en peperig van smaak met subtiele bitters. Een lange harmonieuze finale met notige tonen.

    Houdbaarheid

    Bekijk de houdbaarheidsdatum op de fles.

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Segredos de São Miguel Olijfolie 0.5 liter” te beoordelen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *