Le Caillou Côtes du Rhône Blanc
- Van Rhônedruiven grenache blanc, viognier en clairette
- Geen geurexplosie, maar complexiteit en verfijning
- Voortreffelijk bij zeetong, quiche met vis en zelfs oesters
Frisse witte wijn met een uitgesproken aroma van peer en vers geel fruit. Sappig van smaakinzet met een ronde ontwikkeling en milde afdronk. Een soepele wijn, heerlijk bij zeevruchten, een gebakken vis of milde pastaschotels.
Kenmerken
- Jaargang2023
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage14%
- ProducentDomaine Le Clos du Caillou
- Land van herkomstFrankrijk
- StreekRhône
- HerkomstCôtes du Rhône
- Serveer temperatuur18 graden
- AfsluitingKurk
- BijzonderhedenBiologisch | Vegan
- Aantal in doos6
Frankrijk
Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.
Extra informatie
Le Caillou Côtes du Rhône Blanc
Witte Rhônedruivenrassen maken een comeback en verrijken het wijnaanbod met hun originele smaken. Zo staan op het befaamde Châteauneuf-du-Pape-domein Le Clos du Caillou onder meer oude stokken grenache blanc, clairette en roussanne in de wijngaard.Dikwijls hebben deze druiven het moeilijk in de concurrentie met populaire en bekende druiven zoals sauvignon blanc. Maar gelukkig zijn deze klassiekers nooit verdwenen uit de betere Franse gastronomie, waar ze gewaardeerde en niet-dominante tafelgenoten zijn bij verfijnde gerechten.
Bruno Gaspard maakt optimaal gebruik van moderne vinificatietechnieken om van deze traditionele druivenrassen hedendaagse witte biowijnen te maken. Le Caillou Blanc heeft een sappige smaak met een heerlijke frisheid en is bijna vanzelfsprekend gebotteld zonder enige vorm van eikenhoutrijping.
Deze droge, geurige witte wijn smaakt in zijn jeugd het best, maar liefhebbers van rijpe tonen kunnen ‘m gemakkelijk tot drie jaar na de oogst bewaren. Niet alleen een gastronomisch interessante wijn, maar ook een heerlijk aperitief. Warm aanbevolen!
Drinken bij
Een soepele wijn, heerlijk bij zeevruchten, een gebakken vis of milde pastaschotels.Proefnotitie
Frisse witte wijn met een uitgesproken aroma van peer en vers geel fruit. Sappig van smaakinzet met een ronde ontwikkeling en milde afdronk.Houdbaarheid
Op zijn best binnen twee jaar na de oogst, tot vier jaar goed houdbaar.Onderscheidingen
- JebDunnuck.com | Jeb Dunnuck – oktober 2024: 91/100 punten | Absolutely delicious style
- The Wine Advocate | Yohan Castaing - september 2024: 89/100 punten | It's juicy and gourmand
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.