Tenuta Olim Bauda Moscato d’Asti Centive
- Zeer delicate Moscato
- Licht mousserend en licht zoet
- Verfrissend en opwekkend
- Lekker bij fruitsalades, lichte desserts
Deze bijzonder delicate Moscato d’Asti van onze Barbera-producent Tenuta Olim Bauda steekt met kop en schouders boven het enorme aanbod aan Moscato’s uit. Helemaal verwonderlijk is die opvallende kwaliteit niet. Passie en toewijding staan hoog in het vaandel bij dit familiedomein. En ook de Moscato wordt hier dus zeer serieus genomen.
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Extra informatie
Tenuta Olim Bauda Moscato d'Asti Centive
De populariteit van Moscato is de laatste jaren enorm toegenomen. Er wordt dan ook flink meer van geproduceerd dan vroeger. Veel van de wijnen zijn niet bijzonder goed of spannend. Des te opvallender in het enorme aanbod is deze bijzonder delicate Moscato d’Asti van onze Barbera-producent Tenuta Olim Bauda.
Helemaal verwonderlijk is die opvallende kwaliteit niet. Passie en toewijding staan hoog in het vaandel bij dit familiedomein. Niet voor niets verwierven broers en zus Dino, Gianni en Diana de afgelopen jaren erkenning van de internationale wijnpers met hun Barbera’s. En ook de Moscato wordt hier dus zeer serieus genomen.
De druiven worden begin september geoogst en geselecteerd. Vervolgens worden ze licht gekneusd en blijven de schillen enkele uren bij het sap. De fermentatie vindt plaats in afgesloten roestvrijstalen tanks, waardoor het koolzuur dat vrijkomt tijdens de vergisting in de wijn blijft. Als de wijn het juiste alcoholpercentage heeft bereikt, wordt de wijn gekoeld om het vergistingsproces te stoppen.
Hoewel Moscato bij uitstek bekend staat als een wijn om jong te drinken, ontdekte de familie Bertolino dat het vroeger gebruikelijk was Moscato flesrijping te geven in ondergrondse kelders. Ze begonnen te experimenteren en zijn enthousiast over het resultaat. Drink deze Moscato dus vanaf enkele maanden na botteling, tot eventueel zelfs vijf of zes jaar daarna, mits goed bewaard uiteraard.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.