Eisacktal Alto Adige Weissburgunder
- Geoogst in Valle Isarco in Alto Adige
- Romig en soepel, maar ook opwekkend fris
- Mooi als luxe aperitief of bij verfijnde visgerechten
Verfijnde, droge witte wijn met een uitnodigende geur van appel, peer, perzik en brioche. De smaak is intens sappig met rijpe pitvruchten en verkwikkende zuren. Elegante, kristalzuivere finale met nuances van amandel. Heerlijk om te drinken als aperitief of bij de borrel en bij lichte gerechten, zoals crostini’s met prosciutto of salade van geroosterde pompoen en amandelen.
Kenmerken
- Jaargang2023
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13%
- ProducentEisacktal Weinkellerei
- Land van herkomstItalië
- StreekAlto Adige
- AfsluitingKurk
- Aantal in doos6
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Extra informatie
Eisacktal Alto Adige Weissburgunder
Het Eisacktal (Valle Isarco in het Italiaans), in de Noord-Italiaanse wijnstreek Alto Adige, staat bekend om z’n pure, koele witte bergwijnen. De coöperatie Kellerei Eisacktal geldt er bovendien als een van de vooraanstaande producenten. Proef deze fraaie, sappige Weissburgunder maar.
Eisacktal betrekt de weisburgunderdruiven (pinot bianco in het Italiaans) uit steile hellingwijngaarden in het lager gelegen deel van Valle Isarco. Lager gelegen tussen aanhalingstekens, want de wijngaarden liggen nog steeds op een hoogte van 500 tot 750 meter. Hier komt de weissburgunder het mooist tot z’n recht. Vanwege de steile en hoge ligging worden de druiven met de hand geplukt.
Eenmaal in de kelder volgt een eenvoudige vinificatie: na de zachte persing vergist het sap in roestvrijstalen tanks bij koele temperatuur om zo een zo fruitig en sappig mogelijke wijn te verkrijgen. Na een korte rijping op de gisten wordt de wijn gebotteld.
Het levert een verfijnde Weissburgunder op, met een subtiele geur van appel, peer en perzik. Opvallend is de combinatie van een rijpe, rijke en romige smaak, en tegelijk opwekkend frisse zuren en een fijne sappigheid. Drink deze mooie bergwijn als luxe aperitief, of bijvoorbeeld bij lichte visgerechten.
Drinken bij
Verfijnde, droge witte wijn die bijna altijd past. Heerlijk om te drinken als aperitief of bij de borrel en bij lichte gerechten, zoals crostini’s met prosciutto of salade van geroosterde pompoen en amandelen.
Proefnotitie
Bleekgele wijn met een uitnodigende geur van appel, peer, perzik en brioche. De smaak is intens sappig met rijpe pitvruchten en verkwikkende zuren. Elegante, kristalzuivere finale met nuances van amandel.
Houdbaarheid
Nu mooi; ten minste houdbaar tot 3 jaar na de oogst.
Onderscheiding
Perswijn - september/oktober 2023: **** Zeer goed | Sappig, rond, fris zuurtje, zuiver
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.