Abbotts & Delaunay Pinot Noir
- Door Bourguignon Laurent Delaunay
- Met subtiele invloed van nieuw eiken
- Lekker bij ratatouille of gebraden kip
Soepele rode wijn met een fruitige geur van rijpe kers, bosaardbei, rode bes en rozenbottel. De smaak is intens sappig met puur rood fruit, opwekkende zuren en fijne tannines. Licht kruidig in de elegante finale. Ideale borrelwijn of bij lichte gerechten, zoals bietjessalade, gebraden parelhoen met granaatappel of cannelloni met spinazie en ricotta.
Kenmerken
- Jaargang2023
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13.5%
- ProducentAbbotts & Delaunay
- Land van herkomstFrankrijk
- StreekLanguedoc/Roussillon
- Serveer temperatuur17 - 19 graden
- AfsluitingSchroefdop
- Aantal in doos6
Frankrijk
Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.
Extra informatie
Bourguignon Laurent Delaunay begrijpt hoe je een goede pinot noir maakt in een elegante en verfijnde stijl. Hij kocht in 2005 de kleine ‘boutique winery’ in het dorpje Marseillette van de getalenteerde Australische Nerida Abbott en introduceerde onder meer deze knap gemaakte rode wijn.Laurent selecteert uitsluitend van terraswijngaarden in de Aude-vallei op de uitlopers van de Pyreneeën. Door het beperkte rendement van rond de 50 hl/ha krijgen de druiven de juiste schilrijpheid. Dit is cruciaal voor een zuivere, rijpe geur en smaak in de wijn.
Na de gisting in roestvrijstalen tanks ligt ongeveer een kwart van de productie gedurende zes tot negen maanden in eikenhouten fusten. Het resultaat is indrukwekkend, niet vanwege een grote concentratie, maar juist door de toegankelijke, loepzuivere en elegante smaak met de verleidelijke nuance van nieuw eikenhout.
Drinken bij
Soepele, fruitige rode wijn om licht gekoeld te drinken. Ideale borrelwijn of bij lichte gerechten, zoals bietjessalade, gebraden parelhoen met granaatappel of cannelloni met spinazie en ricotta.Proefnotitie
Licht robijnrode wijn met een fruitige geur van rijpe kers, bosaardbei, rode bes en rozenbottel. De smaak is intens sappig met puur rood fruit, opwekkende zuren en fijne tannines. Licht kruidig in de elegante finale.Houdbaarheid
Nu mooi en houdbaar tot circa 4 jaar na de oogst.Onderscheidingen
- Perswijn - mei/juni 2024: **** Zeer goed | Elegant, fris, levendig, tannine
- De Grote Hamersma - maart 2023: 8+ | Milde tannines, zachte afdronk
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.