Castello Romitorio Toscana Romitòro
- Van befaamd Brunello-producent Castello Romitorio
- Krachtige, houtgerijpte blend van syrah en petit verdot
- De perfecte wijn voor bij een mooie steak
Diep robijnrode wijn met een complexe geur van rijp rood fruit (kers, pruim) aangevuld met specerijen (zwarte peper, vanille). De smaak is vol en uitgesproken met een mooie balans tussen zwoel rijp fruit, fraîcheur en een krachtige structuur. De afdronk is intens en lang. Combineert uitstekend met rijke pasta’s, stevige vleesgerechten, of gerijpte kazen.
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Wijnspijssuggestie
Combineert uitstekend met rijke pasta’s, stevige vleesgerechten, of gerijpte kazen.Extra informatie
Dat behalve sangiovese ook Franse druiven het uitmuntend doen in Toscane is inmiddels bewezen. Het beroemdst om z’n wijnen van Franse druivenrassen is de aan de kust gelegen regio Bolgheri. Maar ook Filippo Chia van het befaamde Brunello-huis Castello Romitorio maakt een hemelbestormende Super Tuscan.Dat doet Chia niet in Montalcino, waar hij zijn veelgeprezen Brunello’s maakt, maar in Scansano, waar Romitorio een tweede domein bezit. Niet ver van een Etruskische nederzetting en op een steenworp afstand van de kust teelt hij behalve sangiovese ook syrah en petit verdot.
Eenmaal perfect rijp oogst Chia de druiven met de hand. Voor én na het ontstelen worden de druiven ook nog eens handmatig gecontroleerd, zodat alleen het beste fruit in de wijn terecht komt. Na de vergisting rijpt de wijn een jaar in eikenhouten vaten.
Het eindresultaat is simpelweg verbluffend: de peperigheid en het intense kersenfruit van de syrah combineren prachtig met de geurigheid, structuur en het bramenfruit van de petit verdot. Een krachtige, gespierde en luxe rode wijn, die toch ook de onmiskenbare Toscaanse elegantie bezit. Drink deze Toro bij een mooie steak en het feest is compleet!
Drinken bij
Combineert uitstekend met rijke pasta’s, stevige vleesgerechten, of gerijpte kazen.
Proefnotitie
Diep robijnrode wijn met een complexe geur van rijp rood fruit (kers, pruim) aangevuld met specerijen (zwarte peper, vanille). De smaak is vol en uitgesproken met een mooie balans tussen zwoel rijp fruit, fraîcheur en een krachtige structuur. De afdronk is intens en lang.
Houdbaarheid
Op dronk vanaf 3 jaar, houdbaar tot 10 jaar na de oogst.
Onderscheidingen
- WineLife | Rijst & Roos Stevens proeven Toscane – zomer 2024: Barbecuewijn | Sjieke wijn
- Perswijn - juli 2023: 16/20 punten | Goed tot zeer goed | Kracht, peperig, intens, zwoel, warm
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.