Chinon Cabernet Franc – Domaine de Pallus
- Van biodynamisch geteelde cabernet franc
- Heerlijk sappig en verfijnd; een echte bistrofavoriet!
- Ideaal bij steak frites of eendenborst
Ultieme Franse brasseriewijn met fruitige aroma’s van kers, pruim, cranberry en grafiet. De smaak is fris en hartig met klein rood fruit en soepele tannine. Elegante afdronk met nuances van laurier en ceder. Perfect bij biefstuk met sla en huisgemaakte friet, gebakken eendenborst of gegrilde aubergine, amandelen en rösti.
Kenmerken
- Jaargang2022
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13%
- ProducentDomaine de Pallus
- Land van herkomstFrankrijk
- StreekLoire
- Serveer temperatuur16 - 18 graden
- AfsluitingKurk
- BijzonderhedenBiologisch
- Aantal in doos6
Frankrijk
Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.
Wijnspijssuggestie
Fruitige rode Loire is de ultieme Franse brasseriewijn. Perfect bij biefstuk met sla en huisgemaakte friet, gebakken eendenborst of gegrilde aubergine, amandelen en rösti.Extra informatie
Als er iemand is die de essentie van rode Loire weet te vangen, is het wel Bertrand Sourdais, de eigenaar en wijnmaker van het uit 1889 stammende Chinon-icoon Domaine de Pallus. Dat bewijst hij eens te meer met deze nieuwe cuvée: Cabernet Franc in de meest pure zin van het woord.Bertrand oogst de biodynamisch geteelde druiven van z’n jongere stokken, aangeplant op zand- en kalkrijke heuvels. Na een korte schilinweking volgt de vergisting met behulp van natuurlijke, op de druif aanwezige gisten. Tot slot voedt Bertrand de wijn gedurende zes maanden op in gebruikte eikenhouten vaten.
Het resulteert in een exemplarische Loire-Cabernet van het type dat bijzonder geliefd is in de brasseries en bistro’s van Parijs. Wat een heerlijk sappige, elegante Chinon, met tonen van rood fruit, laurier en een vleug ceder. De perfecte wijn om te serveren bij steak frites of eendenborst.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.