Ventisei Toscana Rosso
- Sappige stijl Toscaanse bio-Sangiovese
- Van het jonge label van Vino Nobile-grootheid Avignonesi
- Perfecte pizzawijn
Verfijnde, fruitige rode wijn met een pure geur van bosaardbei, kers en rozenbottel. Lichtvoetig en intens fruitig van smaak met mooie fraîcheur en fijne tannines. De finale is soepel met tonen van laurier en kruidnagel. Lekker om zo te drinken, bij voorkeur licht gekoeld. Fraai bij gevulde ravioli met ricotta en paddenstoelen, pasta carborara of zachte, jonge kazen.
Kenmerken
- Jaargang2020
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage12%
- ProducentVentisei
- Land van herkomstItalië
- StreekToscane
- Serveer temperatuur17 - 19 graden
- AfsluitingKurk
- BijzonderhedenBiologisch
- Aantal in doos6
Bestaat uit
- sangiovese 90%
- cabernet sauvignon 5%
- merlot 5%
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Wijnspijssuggestie
Verfijnde, fruitige rode wijn om zo te drinken, bij voorkeur licht gekoeld. Fraai bij gevulde ravioli met ricotta en paddenstoelen, pasta carborara of zachte, jonge kazen.Extra informatie
Ventisei Toscana Rosso
Ventisei is het jonge, hippe bio-label van niemand minder dan Vino Nobile-icoon Avignonesi. Dit legendarische wijngoed is weer in de bloei van z’n leven dankzij de inspanningen van de Belgische Virginie Saverys, die het in 2009 overnam. Tot haar grote verdiensten behoren onder meer de conversie naar biologische wijnbouw en het aanstellen van een topteam van wijnprofessionals.Inmiddels heeft ook haar eigen dochter, Eline Aloy, zich erbij gevoegd. Nadat ze op haar 26e een wijnbar had geopend in Antwerpen, had ze ook wel zin om haar eigen wijn te maken op het domein van haar moeder. Ventisei (Italiaans voor 26) was geboren.
Deze heerlijk sappige, lichtvoetige Rosso maakt Eline van 90% Sangiovese, aangevuld met een beetje merlot en cabernet sauvignon. Na de oogst vergist ze de druiven met behulp van natuurlijke gisten in roestvrijstalen tanks, voor een zo puur en fruitig mogelijk karakter.
Het levert deze heerlijk sappige, lichtvoetige Toscaanse rode wijn op, met tonen van aardbeien, kersen en een vleugje specerijen. Hij is (eventueel licht gekoeld) heerlijk zo, maar combineert ook perfect bij pizza, pasta carbonara of een bordje salumi. Puur plezier!
Drinken bij
Verfijnde, fruitige rode wijn om zo te drinken, bij voorkeur licht gekoeld. Fraai bij gevulde ravioli met ricotta en paddenstoelen, pasta carborara of zachte, jonge kazen.Proefnotitie
Licht robijnrode wijn met een pure geur van bosaardbei, kers en rozenbottel. Lichtvoetig en intens fruitig van smaak met mooie fraîcheur en fijne tannines. De finale is soepel met tonen van laurier en kruidnagel.Houdbaarheid
Nu mooi en goed houdbaar tot 5 à 6 jaar na oogstdatum.Onderscheidingen
- WineLife | Rijst & Roos Stevens proeven Toscane – zomer 2024: Goede koop| Wijnicoon in Montepulciano
- De Grote Hamersma - april 2024: 8,5 | Sangiovese met z'n geuren van zonnig herfstbos
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.