per fles
€ 12,95
11,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Ventisei Toscana Rosso

  • Sappige stijl Toscaanse bio-Sangiovese
  • Van het jonge label van Vino Nobile-grootheid Avignonesi
  • Perfecte pizzawijn

Verfijnde, fruitige rode wijn met een pure geur van bosaardbei, kers en rozenbottel. Lichtvoetig en intens fruitig van smaak met mooie fraîcheur en fijne tannines. De finale is soepel met tonen van laurier en kruidnagel. Lekker om zo te drinken, bij voorkeur licht gekoeld. Fraai bij gevulde ravioli met ricotta en paddenstoelen, pasta carborara of zachte, jonge kazen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnspijssuggestie

Verfijnde, fruitige rode wijn om zo te drinken, bij voorkeur licht gekoeld. Fraai bij gevulde ravioli met ricotta en paddenstoelen, pasta carborara of zachte, jonge kazen.

Extra informatie

Ventisei Toscana Rosso

Ventisei is het jonge, hippe bio-label van niemand minder dan Vino Nobile-icoon Avignonesi. Dit legendarische wijngoed is weer in de bloei van z’n leven dankzij de inspanningen van de Belgische Virginie Saverys, die het in 2009 overnam. Tot haar grote verdiensten behoren onder meer de conversie naar biologische wijnbouw en het aanstellen van een topteam van wijnprofessionals.

Inmiddels heeft ook haar eigen dochter, Eline Aloy, zich erbij gevoegd. Nadat ze op haar 26e een wijnbar had geopend in Antwerpen, had ze ook wel zin om haar eigen wijn te maken op het domein van haar moeder. Ventisei (Italiaans voor 26) was geboren.

Deze heerlijk sappige, lichtvoetige Rosso maakt Eline van 90% Sangiovese, aangevuld met een beetje merlot en cabernet sauvignon. Na de oogst vergist ze de druiven met behulp van natuurlijke gisten in roestvrijstalen tanks, voor een zo puur en fruitig mogelijk karakter.

Het levert deze heerlijk sappige, lichtvoetige Toscaanse rode wijn op, met tonen van aardbeien, kersen en een vleugje specerijen. Hij is (eventueel licht gekoeld) heerlijk zo, maar combineert ook perfect bij pizza, pasta carbonara of een bordje salumi. Puur plezier!

Drinken bij

Verfijnde, fruitige rode wijn om zo te drinken, bij voorkeur licht gekoeld. Fraai bij gevulde ravioli met ricotta en paddenstoelen, pasta carborara of zachte, jonge kazen.

Proefnotitie

Licht robijnrode wijn met een pure geur van bosaardbei, kers en rozenbottel. Lichtvoetig en intens fruitig van smaak met mooie fraîcheur en fijne tannines. De finale is soepel met tonen van laurier en kruidnagel.

Houdbaarheid

Nu mooi en goed houdbaar tot 5 à 6 jaar na oogstdatum.

Onderscheidingen


  • WineLife | Rijst & Roos Stevens proeven Toscane – zomer 2024: Goede koop| Wijnicoon in Montepulciano

  • De Grote Hamersma - april 2024: 8,5 | Sangiovese met z'n geuren van zonnig herfstbos

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ventisei Toscana Rosso” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *