Von Der Mark-Walter Baden Weissburgunder
- Van Burgunderspecialist en Master of Wine Von der Mark
- Fruitig, sappig en intens van smaak
- Heerlijk als aperitief of bij vis
Toegankelijke, droge witte wijn om te schenken bij de borrel, als aperitief en bij lichte gerechten met vis of witte asperges. Lichtgeel gekleurde, frisdroge witte wijn met een uitnodigende geur van rijpe peer, appel en toast. Uitgesproken sappig en vol met milde zuren en een goede lengte in smaak. Heerlijk doordrinkbaar.
Kenmerken
- Jaargang2023
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13%
- ProducentWeingut Jürgen von der Mark
- Land van herkomstDuitsland
- StreekBaden
- AfsluitingSchroefdop
- Aantal in doos6
Duitsland
Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.
De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.
Extra informatie
Jürgen von der Mark is wat je noemt een markant wijnmaker. Hij is niet alleen afgestudeerd als oenoloog aan de universiteit van Geisenheim, maar ook als eerste Duitse Master of Wine aan het prestigieuze Britse Institute of Masters of Wine.Zijn wijnen maakt hij in het zuiden van Baden, niet ver van de Bourgogne. Hier legt hij zich toe op het maken van wijnen van de Burgundersorten. Spätburgunder (pinot noir) is zijn grote liefde, maar ook met de weissburgunder (pinot blanc) weet Jürgen wel raad.
Voor deze cuvée betrekt hij de druiven deels uit eigen wijngaarden en deels bij bevriende wijnboeren. Alle wijnstokken zijn tenminste twintig jaar oud, wat de wijn een mooie smaakconcentratie geeft. Eenmaal op het wijngoed perst Jürgen de weissburgunderdruiven voorzichtig. Het sap laat hij vergisten in roestvrijstalen tanks en een klein deel in tonneaux. De Weissburgunder rijpt hierin vervolgens op de gisten tot aan de botteling.
Het levert een heerlijk sappige, originele en verfrissende witte wijn op, die het goed doet als borrelwijn, aperitief, of begeleider van lichte gerechten. Jürgen zelf omschrijft ‘m zeer treffend als ‘unser Wein zu Sonne und Fisch’. Wij krijgen er dorst van!
Drinken bij
Toegankelijke, droge witte wijn om te schenken bij de borrel, als aperitief en bij lichte gerechten met vis of witte asperges.
Proefnotitie
Lichtgeel gekleurde, frisdroge witte wijn met een uitnodigende geur van rijpe peer, appel en toast. Uitgesproken sappig en vol met milde zuren en een goede lengte in smaak. Heerlijk doordrinkbaar.
Houdbaarheid
Direct op dronk en houdbaar tot ongeveer 3 jaar na de oogst.
Onderscheidingen
- De Grote Hamersma - mei 2024: 9- | Sterwijn | Geniet, maar vertel niet verder
- Perswijn Wijnconcours Duitsland 2022: Eervolle vermelding | Zacht en sappig, mooie zuren, lekker
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.