Collefrisio Vignaquadra Pecorino
- Van biologisch geteelde pecorino
- Vol, intens van smaak en heerlijk sappig
- Geweldig bij vitello tonnato of zeebaars
Volgele, complexe droge witte wijn met nuances van rijpe abrikozen, amandel en iets toast. De volle smaak is geurig, intens en bezit een lange afdronk met onder andere anijs.
Kenmerken
- Jaargang2023
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage13.5%
- ProducentAzienda Collefrisio
- Land van herkomstItalië
- StreekAbruzzen
- HerkomstChieti
- Serveer temperatuur11 - 12 graden
- AfsluitingKurk
- BijzonderhedenBiologisch | Vegan
- Aantal in doos6
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Wijnspijssuggestie
Aanbevolen bij witvis, schaal- en schelpdieren, gerechten met kip, salades en als aperitief.Extra informatie
Een van onze favoriete Zuid-Italiaanse producenten is het vooruitstrevende Collefrisio, nabij het stadje Frisa, zuidoostelijk van Pescara. Een klein team maakt hier – van de druiven van ongeveer 35 hectaren biologisch bewerkte wijngaarden – uitstekende wijnen die tot de allerbeste van de streek behoren.Bijvoorbeeld deze krachtige droge witte wijn van de pecorinodruif. Dit autochtone Italiaanse druivenras wordt vrijwel uitsluitend aangeplant in de Abruzzen en de Marken. De wijn wordt door wijnkenners hooggewaardeerd, waardoor pecorino bezig is aan een langzame comeback.
Wijnmaker Amedeo de Luca maakt er een volle, loepzuivere witte wijn van, met een prachtig smaakevenwicht tussen frisse zuren en een verleidelijke sappigheid. Een prima culinaire match met smaakvolle voor- en hoofdgerechten, zoals vitello tonnato en zeebaars uit de oven.
Proefnotitie
Volgele, complexe droge witte wijn met nuances van rijpe abrikozen, amandel en iets toast. De volle smaak is geurig, intens en bezit een lange afdronk met onder andere anijs.Drinken bij
Een uitstekende begeleider van smaakvolle gerechten met vis of gevogelte.Houdbaarheid
Gemakkelijk houdbaar tot zeker drie jaar na de oogst.Onderscheidingen
- Perswijn - maart/april 2024: **** Zeer goed | Elegant, levendig, lengte
- De Grote Hamersma - maart 2023: 8.5 | Wit met een ruimhartige vulling van geel fruit
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.