per fles
7,85
7,25
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Vicente Gandia Fusta Nova Moscatel 0.5 liter

De Fusta Nova Moscatel wordt gemaakt van de beste druiven van de Moscatel wijngaarden in het hart van de “Valencia Moscatel” sub-regio. De oogst is handmatig in de vroege ochtend met als doel de aromastoffen in de druif te behouden. De wijn wordt gemaakt van het sap dat zonder persing is verkregen: de jonge wijn wordt gedurende 3 maanden in Franse eiken vaten uit Allier gelagerd. Deze moscatel heeft een licht goudgele kleur en aroma’s van citrus, rijpe tonen en vanille. De smaak is plezierig en de frisse zuren hormonieren met het fijne zoet.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Spanje

Spanje is het derde wijnland wereldwijd op het gebied van volume en omzet, na Italië en Frankrijk. De bekendste wijnstreken zijn Rioja en la Mancha.

Spanje’s bekendste druivenras is de tempranillo. Andere bekende druiven van Spaanse origine zijn de garnacha, (grenache) en de murviedro (mourvèdre). De bekendste witte druiven zijn de albariño (waar de Rías Baixas van gemaakt wordt) en de verdejo (waar Rueda en palomino de Jerez van gemaakt wordt).

Ligging wijngaard

In het hart van de "Valencia Moscatel" sub-regio.

Wijnkaartbeschrijving

Deze dessertwijn van Moscatel Alexandria heeft een licht goudgele kleur en aroma's van citrus en vanille.

Wijnspijssuggestie

Met desserts en cakes.

Extra informatie

Wijnbedrijf Vicente Gandia dateert uit 1885. Het is gevestigd in Valencia. Inmiddels is de vierde generatie aan de leiding. Naast een hele range tafelwijnen, produceert Gandia ook een dessertwijn van Moscatel Alexandria. De beste druiven van de Moscatel wijngaarden in het hart van de "Valencia Moscatel" sub-regi worden hiervoor geselecteerd. De oogst is handmatig in de vroege ochtend met als doel de aromastoffen in de druif te behouden. De wijn wordt gemaakt van het sap dat zonder persing is verkregen: de jonge wijn wordt daarna gedurende 3 maanden in Franse eigen vaten uit Allier gelagerd. Deze moscatel heeft een licht goudgele kleur en aroma's van citrus, rijpe tonen en vanille. De smaak is plezier en de frisse zuren harmonieren met het fijne zoet.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vicente Gandia Fusta Nova Moscatel 0.5 liter” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *