Urmeneta Cabernet Sauvignon

Helaas kunnen we dit artikel niet meer leveren. 

Een goed alternatief is de Khipu Cabernet Sauvignon. We hopen dat we u hiermee mogen overtuigen.

Deze donkerrode, soepele Cabernet Sauvignon wordt gemaakt van druiven uit de Central Valley, de streek ten zuiden van Santiago. In de neus en mond vallen de pure, typisch voor Chili, uitgesproken cassisaroma’s op. Een kruidige, makkelijke rode wijn met body. Voor bij pittige hapjes maar vooral voor aan tafel.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Chili

Chili heeft een perfect klimaat voor het verbouwen van wijn. De condities zijn uitstekend met in het oosten het Andes gebergte en in het westen de Stille Oceaan. Dit zorgt voor een droog klimaat met veel zonlicht, wat weer mooie krachtige en aromatische wijnen oplevert.

Chili staat van oudsher bekend om zeer goede cépage wijnen van chardonnay, sauvignon blanc en merlot. Maar de wijnmakers zijn zeer innovatief en proberen steeds vaker wijnen van andere druiven uit en ze maken ook mooie blends.

Ligging wijngaard

De druiven komen uit verschillende delen van de Central Valley, de streek ten zuiden van Santiago.

Wijnkaartbeschrijving

Een romige, ronde wijn met uitgesproken cassis aroma's en een kruidige, soepele afdronk.

Wijnspijssuggestie

Multi-inzetbare rode wijn. Bij allerlei soorten geroosterd vlees, pasta's met vlees- of tomatensaus, ovenschotels als lasagne en moussaka, eenpansgerechten als chili con carne.

Extra informatie

Vina Urmeneta is één van de oudste wijngaarden in Chili opgericht in 1860 door Mr. José Tomas Urmeneta. Hij zag destijds het enorme potentieel van de Chileense bodem en bracht Franse druivensoorten zoals Pinot Noir, Malbec, Merlot, Cabernet, Semillon, Muscatel, Pinot Blanc en Sauvignon Blanc mee. De wijngaarden liggen in Central Valley, waar zij optimaal profiteren van het Chileense klimaat. De Urmeneta Cabernet Sauvignon is een romige, ronde wijn met de uitgesproken cassisaroma's zoals je die alleen in Chileense Cabernets tegenkomt. Hij heeft een kruidige, soepele afdronk. Een volle borrelwijn en vooral een smakelijke eetwijn.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Urmeneta Cabernet Sauvignon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *