per fles
34,85
34,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Tesselaarsdal Pinot Noir – Berene Sauls

Aantrekkelijk en fijn bouquet met het frisse zuur van rode bessen en een vleugje viooltjes dat zich voortzet in de stevige smaak met een mooie zuurgraad en mineraliteit die meer in de stijl is met een Pinot Noir uit de Oude dan de Nieuwe Wereld. Onmiskenbaar vrouwelijk en elegant en fraaie tannines.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Wijnspijssuggestie

Uitstekende combinaties zijn te maken met vleesgerechten (rundvlees, vleesschotels met paddenstoelen), wild (in allerlei vormen: haas, ree, hert, wild zijn, duif, kwartel) en Maasdammer kaas, Verrass

Extra informatie

De pinot noir komt uitstekend tot zijn recht in dit meest zuidelijke deel van Zuid-Afrika waar een koel klimaat heerst mede door de nabijheid van de oceaan. Berene Sauls heeft in 2015 het wijngoed Tesselaarsdal gesticht onder aanmoediging van de beroemde wijnbouwer Anthony Hamilton Russell waar zij tijdens een lang dienstverband het vak geleerd heeft. Tesselaarsdal is een schilderachtig plaatsje dat zijn naam dankt aan de kolonist Johannes Tesselaar die het in 1810 nagelaten heeft aan bevrijde slaven, de voorvaderen van Berene. Master of Wine Greg Sherwood rekent haar Pinot Noir nu al tot een Icoonn en ook wijnjournalisten schreven uitstekende recensies. Het is een kleine productie waar enorm veel zorg wordt besteed om een klassieke Pinot Noir te maken met de expressie van het koele maritieme klimaat van de Hemel en Aarde Vallei. Proefnotities: aantrekkelijk en fijn bouquet met het frisse zuur van rode bessen en een vleugje viooltjes dat zich voortzet in de stevige smaak met een mooie zuurgraad en mineraliteit die meer in de stijl is met een Pinot Noir uit de Oude dan de Nieuwe Wereld. Onmiskenbaar vrouwelijk en elegant en fraaie tannines.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tesselaarsdal Pinot Noir – Berene Sauls” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *