per fles
37,75
37,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

Stags’ Leap Chardonnay

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

Het verleidelijke aroma van kamperfoelie begroet de neus, gevolgd door geuren van groene appelen en sinaasappelschil in de smaak. De middentong is vol met romige,mondvulling door rijping op droesem.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Verenigde Staten

De Verenigde staten staat op de vierde plaats in de wereld qua productie van wijn. Californië is de belangrijkste staat en is verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de wijnproductie in Amerika. Door het zonnige en warme klimaat kunnen de druiven goed rijpen en worden er mooie krachtige wijnen geproduceerd vol met aroma’s. Het paradepaardje van Californië is de zinfandel druif. Daarnaast wordt ook de chardonnay, cabernet sauvignon, shiraz, merlot en pinot noir verbouwd.

Wijnkaartbeschrijving

Het verleidelijke aroma van kamperfoelie begroet de neus, gevolgd door geuren van groene appelen en sinaasappelschil in de smaak. De middentong is vol door rijping op droesem.

Extra informatie

Stags' Leap betekent 'de sprong van het hert'. De naam van dit in 1893 opgerichte Amerikaanse wijnhuis is ontleend aan een intense legende over een heroisch hert dat ooit over een enorme afgrond sprong om aan een groep jagers te ontsnappen. De wijngaarden van Stags' Leap worden omringd door de Stags Leap Palissades: een bergketen die zorgt voor een zeer gunstig microklimaat. Voeg daarbij nog een vruchtbaar terroir - met een mengeling van klei, leem en vulkanische resten - en het mag niet verbazen dat dit subdistrict van Napa Valley als eerste werd bekroond met de Amerikaanse 'appellation' AVA (American Viticultural Areas).

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stags’ Leap Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *