per fles
11,10
10,35
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Simonsig The GSM

Simonsig the GSM (Grenache/Syrah/Mourvedre, is een rijke, soepele, Zuid-Afrikaanse wijn met een typisch Zuid-Franse touch en een gematigd alcoholpercentage. De wijn barst van het rode fruit en heeft een aangename hint van witte peper.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

De wijngaarden van de Simonsig 'The GSM' liggen in een gebied met een zeeklimaat: er zijn relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan ijzer, klei en mineralen.

Wijnkaartbeschrijving

Deze wijn barst van het rode fruit en heeft een aangename hint van witte peper.

Wijnspijssuggestie

Veelzijdige wijn die heerlijk smaakt bij onder andere gegrilde tonijn, salade met gerookte kip, carpaccio, rundvlees en pulled pork.

Extra informatie

Simonsig the GSM (Grenache/Syrah/Mourvedre, is een rijke, soepele wijn met een typisch Zuid-Franse touch en een gematigd alcoholpercentage. De wijn barst van het rode fruit en heeft een aangename hint van witte peper. Van de druiventrossen wordt 20% in zijn geheel vergist, de rest van de druiven wordt ontsteeld. Bijna de helft van de wijn rijpt na vergisting 5 maanden in gebruikte eikenhouten vaten.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Simonsig The GSM” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *