per fles
19,95
17,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

Schloss Castell Casteller Kugelspiel Silvaner

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

Droog met een verleidelijk bouquet van kruiden, weidebloemen en geel fruit dat zich voortzet in de volle smaak met een romige structuur en een aanhoudende afdronk. De wijngaard Kugelspiel dankt zijn naam aan een akoestisch fenomeen. Door zijn bijzondere ligging tegen een helling echoden hier de geweerschoten tijdens de jacht in het aangrenzende woud, “Kugelspiel” een spel met de knal van een kogel.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Duitsland

Duitsland hoort van oudsher tot de grootste wijnlanden van Europa. Door de populariteit van bier en door de oorlogen, is de wijnbouw de afgelopen honderd jaar in verval geraakt. Gelukkig is wijn de laatste decennia weer meer in opkomst. Momenteel is Duitsland na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e producent van Europa.

De meeste witte wijnen worden gemaakt van de riesling druif. Rode wijnen worden vaak van pinot noir gemaakt, in Duitsland wordt deze druif de Spätburgunder genoemd.

Ligging wijngaard

Tegen een helling optimaal gelegen naar de zon.

Wijnkaartbeschrijving

Droog en een verleidelijk bouquet va weidekruiden en geel fruit met in de smaak rijp fruit en een aanhoudende volle afdronk.

Wijnspijssuggestie

Past uitstekend bij krachtige gerechten van gevogelte en vis.

Extra informatie

De wijngaarden van het in Beieren gelegen Franken liggen niet langs de Rijn, maar langs de Main en diens zijrivieren. Het is hier niet de riesling die de grootste wijnen maakt maar de silvaner. De grondsoorten zijn hier heel gevarieerd. Er is nogal wat mergel en zandsteen, maar ook leem, gips en klei. De riesling voelt zich hier dan ook minder thuis en ook het klimaat is voor deze druivensoort niet optimaal, voor het korte groeiseizoen in deze streek rijpt hij te laat. Maar de silvaner bereikt hier hoogten als nergens anders. Krachtig aroma, mineraalrijk en verfijnde zuren om een paar fraaie eigenschappen te noemen. De geschiedenis van Castell gaat ver terug, in 1659 plantten zij de eerste silvaner druivenstokken. Inmiddels hebben zij een grote reputatie opgebouwd. De wijngaard Kugelspiel dankt zijn naam aan een akoestisch fenomeen. Door zijn bijzondere ligging tegen een helling echoden hier de geweerschoten tijdens de jacht in het aangrenzende woud, "Kugelspiel" een spel met de knal van de kogel. De 16 hectare grote wijngaard Kugelspiel is een zgn. Erste Lage, een classificatie die vergelijkbaar is met Premier Cru in de Brougogne. Selectieve handmatige oogst, kleine opbrengst, tempratuurgestuurde vergisting en vijf maanden rijping op zijn lie in roestvrij stalen tanks en grote houten vaten alvorens te worden gebotteld. Proefnotities: Droog met een verleidelijk bouquet van kruiden, weidebloemen en geel fruit dat zich voortzet in de volle smaak met een romige structuur en een aanhoudende afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Schloss Castell Casteller Kugelspiel Silvaner” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *