per fles
15,95
14,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Sancerre Rosé La Louée – Sylvain Bailly

De Sancerre Rosé La Louée van Sylvain Bailly heeft een zalmroze tint. De aroma’s zijn zacht en fruitig, gedomineerd door de geur van grapefruit. In de frisse en soepele smaak komen met name tonen van fruit naar boven.

Deze wijn gaat zeer goed samen met gegrild vlees, warme vleeswaren en de Japanse keuken, maar uiteraard is ze ook heerlijk om zo te drinken.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

Deze wijn gaat zeer goed samen met gegrild vlees, warme vleeswaren en de Japanse keuken.

Extra informatie

De Sancerre Rosé La Louée van Sylvain Bailly heeft een zalmroze tint. De aroma's zijn zacht en fruitig, gedomineerd door de geur van grapefruit. In de frisse en soepele smaak komen met name tonen van fruit naar boven. Deze wijn gaat zeer goed samen met gegrild vlees, warme vleeswaren en de Japanse keuken. De wijngaarden van het Domaine Sylvain Bailly bevinden zich voornamelijk in het dorp Bué en strekken zich uit naar de dorpen Sancerre, Amigny, Crézancy en Montigny. 80% van het oppervlak is aangeplant met sauvignon blanc voor de witte Sancerre en 20% met pinot noir voor de rode en rose Sancerre. De druivenranken bestemd voor de witte Sancerre groeien met name op kalksteen (hard en met veel stenen), wat zorgt voor finesse en fruitigheid in de wijn. De rode en rosé Sancerre komen van mergel- en kleikalksteen bodems. Deze wijnmaker hecht veel waarde aan het beschermen van het milieu. Ze streven ernaar om de impact op het eco systeem te beperken, met name door de keuze en het gebruik van gewas beschermingsmiddelen en meststoffen te beheersen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sancerre Rosé La Louée – Sylvain Bailly” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *