per fles
14,30
13,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

San Pedro 1865 Cabernet Sauvignon

De selectie 1865 is een eerbetoon aan de oprichting van San Pedro, nu 150 jaar geleden. De Cabernet Sauvignon wordt gemaakt van de beste Cabernet stokken die San Pedro in Maipo Valley heeft. Na de handmatige oogst volgt 5 dagen schilinweking en vinificatie gedurende 25 tot 30 dagen. Rijping gedurende 12 maanden. De wijn is diep robijnrood met een zweem paars. Het bouquet heeft aroma’s van cassis, kersen en pruimen alsmede tonen van mokka en ceder. De smaak is intens met goed evenwicht tussen de tannines, zuren en het effect van het eiken.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Chili

Chili heeft een perfect klimaat voor het verbouwen van wijn. De condities zijn uitstekend met in het oosten het Andes gebergte en in het westen de Stille Oceaan. Dit zorgt voor een droog klimaat met veel zonlicht, wat weer mooie krachtige en aromatische wijnen oplevert.

Chili staat van oudsher bekend om zeer goede cépage wijnen van chardonnay, sauvignon blanc en merlot. Maar de wijnmakers zijn zeer innovatief en proberen steeds vaker wijnen van andere druiven uit en ze maken ook mooie blends.

Ligging wijngaard

In het midden van Chili ter hoogte van Santiago.

Wijnkaartbeschrijving

Aroma's van cassis, kersen en pruimen alsmede tonen van mokka en ceder. Een mooie, evenwichtige wijn met een intense smaak.

Wijnspijssuggestie

Gerechten met rood vlees maar ook ree en harde kazen.

Extra informatie

San Pedro is de naam van het wijnbedrijf dat in 1865 doos de broers Bonifacio en Jose Gregorio Correa Albano in Molina werd opgericht. Het was een van de eerste wijnbedrijven die Chileense wijn exporteerde. Tegenwoordig is het oonderdeel van de VSPT Wijngroep: Vina San Pedro Tarapaca. Het bedrijf en een belangrijk deel van de wijngaarden bevinden zich in Molina in de Curico Vallei. In de oude kelder die dateert van de oprichting, rijpen de Reserva's. Vina San Pedro bezit naast Curico wijngaarden in Leyda, Maipo, Casablanca, Maule, Cachapoal en Elqui. De selectie 1865 is een eerbetoon aan de oprichting van het wijnbedrijf, nu 150 jaar geleden. De druiven voor deze wijnen komen uit speciale percelen met oude stokken. Voor elke varieteit wordt de wijngaard geselecteerd waarin de bodem maar ook de klimatologische omstandigheden voor deze druivensoort het meest optimaal zijn. De Cabernet Sauvignon wordt gemaakt van de beste Cabernet stokken die San Pedro heeft, in Maipo Valley. Na de handmatige oogst ondergaan de druiven 5 dagen schilinweking. Dan volgt de vinificatie op 25 a 26 graden gedurende 25 tot 30 dagen. De rijping vindt plaats in 95% Frans eiken vaten, de rest Amerikaans. De helft van de vaten waren nieuw, de overige 1 jaar oud. Na 12 maanden werd de 1865 Cabernet Sauvignon gebotteld. De wijn is diep robijnrood met een zweem van paars. Het bouquet heeft aroma's van rijp fruit: cassis, kersen en pruimen alsmede tonen van mokka en ceder. De smaak is intens met goed evenwicht tussen de tannines, zuren en het eiken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “San Pedro 1865 Cabernet Sauvignon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *