per fles
17,10
16,35
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Ruffino Vin Santo del Chianti, Serelle 0.375 liter

Het aroma van deze dessertwijn is intens en uitbundig met tonen van gedroogd en geconfijt fruit, hazelnoten, honing en karamel. De smaak is krachtig, vol, delicaat en geurig. De wijn is aangenaam zoet, goed in balans, met een verleidelijke lange afdronk van druiven en gedroogde abrikozen.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De wijngaarden liggen in de La Solatia en Gretole gebieden.

Wijnkaartbeschrijving

Het aroma van deze dessertwijn is intens en uitbundig met tonen van gedroogd en geconfijt fruit, hazelnoten, honing en karamel. De smaak is krachtig, vol, delicaat en geurig.

Wijnspijssuggestie

Deze Vin Santo past heel goed bij desserts met amandelspijs, vijgen, dadels en deegwaren. In Italië wordt hij bij het dessert gedronken bij Panforte, een specialiteit uit Sienna: harde droge cake me

Extra informatie

De oogst van deze dessertwijn vindt plaats van september tot laat in oktober. Nadat de druiven geperst en ontsteeld zijn vindt een uiterst langzame fermentatie plaats in 225 liter eikenhouten vaten bij 15/17 C tot en met maart. Daarna laat men de wi jn 3 jaar rijpen in eikenhouten vaten van 225 liter. De wijn is amberkleurig met gouden accenten.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ruffino Vin Santo del Chianti, Serelle 0.375 liter” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *