per fles
8,15
7,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Ruffino Orvieto Classico

(1 klantbeoordeling)
Laatste voorraad. OP=OP

Wilt u zeker zijn dat we uw bestelling nog kunnen uitleveren? Neem dan even telefonisch contact met ons op over de huidige voorraad. 

De turfsteenhoudende bodem geeft hier een lichtgeel gekleurde wijn met een unieke geur die door kenners zeer wordt gewaardeerd, en een karakteristieke smaak met een aangenaam klein “amandelbittertje”.

Kenmerken

Allergie informatie

 • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

Umbrië, ten zuiden van Florence.

Wijnkaartbeschrijving

Lichtgeel gekleurde wijn met een unieke geur. Een karakteristie smaak met een aangenaam klein amandelbittertje.

Wijnspijssuggestie

Het is een uitstekend aperitief en tevens geschikt om te drinken bij voorgerechten, soepen, zeevisgerechten of witte vleessoorten.

Extra informatie

Het begon in 1877 toen de broers Ilario en Leopoldo Ruffino samen een wijnbedrijf begonnen. Zij bouwden 40 jaar lang aan de stevige basis van 'The Tuscan Estates of Ruffino'. In eerste instantie was het de constante en weergaloze kwaliteit van deze wijn die zorgde voor de wereldwijde faam van 'Ruffino Orvieto Classico'. Ruffino's Orvieto Classico is populair onder wijnliefhebbers over de hele wereld. Orvieto Classico is een knisperend droge, lichte witte wijn, waarvan de veelzijdigheid maakt dat het één van de meest populaire typen is van Ruffino. Orvieto Classico is een traditionele Italiaanse wijn van exceptionele kwaliteit en distinctie. Orvieto Classico heeft een lichte strogele kleur, een fris, delicaat aroma, waarin hinten van wilde bloemen en klaver zich vermengen met hinten van groene appelen en reine claudes. Het is een frisse, harmonieuze wijn met een krachtige body en een afdronk van citrusfruit. De afdronk is perfect in balans, lang en droog.

1 beoordeling voor Ruffino Orvieto Classico

 1. Hans van Daal

  Dank voor uw zending!
  De Orvieto voldeed volledig aan de verwachting, de Nero d’Avola gaan we straks
  uitproberen bij het Kerstdiner (beetje banaal: gourmet).
  Hoop dat ‘ie tegen het geweld van de sauzen op kan.
  In elk geval zal e.e.a. worden opgevrolijkt door ’n heerlijk knapperig haardvuur.
  Met daarin de WIJNRANK!
  Groeten,
  Hans van Daal
  Grou

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *