per fles
16,35
15,60
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Tenuta Santedame Chianti Classico – Ruffino

Typische klassieke Chianti met een middelzware stijl en kenmerkende elegante fruitige tonen. Prettige zuren met het aardse sangiovese karakter in de aanvulling. Pruimen, tabak en koffie aroma’s smelten samen met tonen van gestoofd rood fruit. Goede tannines en voorzien van een lange afdronk.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

Santedame Estate is een erfgoed gesitueerd in de ægouden kom' van Castellina in Chianti Classico, het hart van Toscane. Het historische, 700 hectare grote landgoed 'Santedame' ligt genesteld in een

Wijnkaartbeschrijving

Een complete Chianti met het zoetzuur van rijpe kersen, Italiaanse kruidigheid, een stevige stijl en een zachte afdronk.

Wijnspijssuggestie

Kip Cacciatore, gerechten met paddestoelen, gekruide gerechten en kalfsmédaillons.

Extra informatie

Santedame Chianti Classico DOCG is een elegante, klassieke stijl Chianti Classico van Ruffino's Santedame Estate. Dit landgoed is gelegen in het legendarische Conca d'Oro, waar de opbrengsten van nature laag zijn en smaken rijk en geconcentreerd. Santedame is een authentieke, zachte en zeer prettige estate wijn geproduceerd in kleine hoeveelheden en vormt een ware uitdrukking van de streek. Één van de unieke schatten van het landgoed is het kleine 15e eeuwse Cappella di Santedame (kapel van de Madonna). De prachtige fresco van de Madonna is de inspiratie voor het elegante label van Santedame. Typische klassieke Chianti met een middelzware stijl en kenmerkende elegante fruitige tonen. Prettige zuren met het aardse sangiovese karakter in de aanvulling. Pruimen, tabak en koffie aroma's smelten samen met tonen van gestoofd rood fruit. Goede tannines en voorzien van een lange afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tenuta Santedame Chianti Classico – Ruffino” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *