per fles
15,50
14,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Petit Chablis Les Allées du Vignoble – Domaine d’Henri

Een heerlijke, minerale Chablis die alles behalve ‘petit’ is. In het bouquet de innemende parfum van limoen, vuursteen en meloen. In de mond romig en sappig met wit fruit (conference peer, witte perzik, citrus). Typisch minerale tonen met impressies van bergamot en guave in de soepele en lange afdronk. Een unieke smaak en prachtig in balans.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Goudgeel met intense aroma's van limoen, vuursteenen meloen. Romig en sappig in de mond met peer, witte perzik, citrus en impressies van bergamot en guave in de afdronk.

Wijnspijssuggestie

Deze wijn past o.a. bij antipasti, aperitief, gerookte vis, lichte visgerechten en schaal- en schelpdieren.

Extra informatie

Domaine d’Henri is een familiebedrijf (sinds 1695) en opgericht door Louis Laroche. Eind jaren 60 in de vorige eeuw geeft afstammeling Henri Laroche zijn 6 familie hectare aan wijngaarden over aan Michel Laroche die deze tot op heden nog in zijn bezit heeft. Samen met zijn gezin beheren zij vandaag de dag in de Chablis 23 ha in 4 appellaties. Daarnaast ook 5 hectare aan zogenaamde Négoce wijnen. Domaine d’Henri maakt unieke en pure wijnen die met liefde voor natuur en dier zijn geproduceerd. In de wijngaarden wordtdan ook biologisch gewerkt. Deze heerlijke minerale Petit Chablis is een parel in ons assortiment. Een innemende parfum van limoen, vuursteen en meloen. Romig en sappig in de mond met wit fruit (conference peer, witte perzik en citrus). Typerende, minerale tonen met impressies van beramot en guave in de lange en soepele afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Petit Chablis Les Allées du Vignoble – Domaine d’Henri” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *