per fles
68,75
68,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

Penfolds St. Henri, Shiraz

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we deze wijn weer kunnen leveren.

Een buitenbeentje onder de rode topwijnen in Australie omdat hij zijn rijping niet ondergaat op nieuw eiken, maar op oude, grote vaten van 1460 liter waardoor de wijn niet meer dan een subtiele ‘kus’ krijgt van het hout. Het rijke, weelderige karakter krijgt bij rijping zachte, aardse en mokka-achtige kenmerken. Proefnotities: Helder, jeugdig rood. Puur, levendig shiraz aroma. Een symphonie van bessen, frambozen, moerbei, geconfijte/gekarameliseerde appel in een perfecte harmonie, waarbij de volop aanwezige tannines de wijn ruggengraat geven.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Australië

Australië is een toonaangevend wijnland uit de ‘nieuwe’ wereld. De wijnmakers staan bekend om hun innovativiteit. Er worden veel verschillende soorten druiven verbouwd. Bij de witte wijn staat de chardonnay op de eerste plaats, gevolgd door semillon en riesling. Bij de rode wijn is de shiraz de belangrijkste druif naast de cabernet sauvignon, pinot noir en merlot. Anders dan in Europa wordt er in Australië met name gekeken welke smaak de wijn zou moeten hebben. Met dit gegeven gaat de wijnmaker op zoek naar de juiste druiven uit het juiste klimaat, ook al staan ze duizenden kilometers bij elkaar vandaan aangeplant.

Ligging wijngaard

De beste locaties in Barossa Valley, Robe, McLaren Valley, Langhorne Creek, Padthaway, Coonawarra en Adelaide Hills.

Wijnkaartbeschrijving

Helder rood. Puur, levendige Shiraz aroma. Symphonie van bessen, frambozen en moerbei in een perfecte harmonie waarbij de aanwezige tannines de wijn ruggengrtaat geven.

Wijnspijssuggestie

Rood vlees, stoofschotels met allerlei soorten vlees, wild en kaas (harde kazen, blauwader kaas, gerookte kaas).

Extra informatie

Penfolds kent inmiddels een lange traditie van vakmanschap op het gebied van wijnmaken. Multi-regio aanpak en multi-wijngaard blending beheersen zij als geen ander. St. Henri is een zeer succesvolle en alternatieve expressie van Shiraz en een intrigerende tegenhanger van Grange. Een buitenbeentje onder de rode topwijnen in Australie, omdat hij zijn rijping niet ondergaat op nieuw eiken maar op oude, grote vaten van 1460 liter, waardoor de wijn niet meer dan een subtiele 'kus' krijgt van het hout. Sir Henri heeft een rijk en weelderig karakter in zijn jeugd en krijgt, naarmate hij oudert, zachte, aardse, mokka-achtige kenmerken. Proefnotities: Helder, jeugdig rood. Puur, levendig Shiraz aroma. Een symphonie van bessen, frambozen, moerbei, geconfijte/gekarameliseerde appel in een perfecte harmonie waarbij de colop aanwezige tannines de wijn ruggengraat geven. De wijn ontplooit zijn karakter optimaal zo'n vijf jaar na de oogst en blijft daarna nog zeker twintig jaar houdbaar, waarbij hij zich voortdurend zal blijven ontwikkelen. Culinaire toepassingen: rood vlees, stoofschotels met allerlei soort vlees, wild, kaas (harde kazen, blauwader kazen, gerookte kazen).

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Penfolds St. Henri, Shiraz” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *