per fles
9,80
9,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Rawson’s Retreat Private Release Shiraz/Cabernet – Penfolds

Diep donkerrood met purperen schakeringen. In de neus rijp rood fruit (bessen, frambozen) en een vleugje kruidigheid dat zich in de sappige smaak voortzet en wordt afgerond met zachte tannines. de gedeeltelijke rijping op eikenhout zorgt voor diepte en complexiteit. Met de serie ‘Private Release’ biedt Penfolds de horeca uitstekende wijnen in een plezierige prijsklasse met een toegankelijke, fruitige stijl die jong gedronken kunnen worden.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Australië

Australië is een toonaangevend wijnland uit de ‘nieuwe’ wereld. De wijnmakers staan bekend om hun innovativiteit. Er worden veel verschillende soorten druiven verbouwd. Bij de witte wijn staat de chardonnay op de eerste plaats, gevolgd door semillon en riesling. Bij de rode wijn is de shiraz de belangrijkste druif naast de cabernet sauvignon, pinot noir en merlot. Anders dan in Europa wordt er in Australië met name gekeken welke smaak de wijn zou moeten hebben. Met dit gegeven gaat de wijnmaker op zoek naar de juiste druiven uit het juiste klimaat, ook al staan ze duizenden kilometers bij elkaar vandaan aangeplant.

Ligging wijngaard

De betere delen van South Eastern Australia.

Wijnkaartbeschrijving

Donkerrood, in de neus rood fruit (bessen,frambozen) en een vleugje kruidigheid dat zich in de sappige smaak voortzet. Te combineren met rundvlees, eend, wild en kaas.

Wijnspijssuggestie

Rundvlees, eend, wild en kaas.

Extra informatie

De historie van Penfolds begint in 1844, als de jonge Engelse dokter Penfold en zijn vrouw Mary het inmiddels roemruchte Magill Estate kopen om er wijn te maken als medicijn tegen bloedarmoede. Penfolds kent inmiddels een lange traditie van vakmanschap op het gebied van wijnmaken en heeft bezittingen in de verschillende wijnstreken van Australie: een combinatie die garant staat voor een zowel uitstekende als constante kwaliteit. Met de serie 'Private Release' biedt Penfolds de horeca uitstekende wijnen in een plezierige prijsklasse met een toegankelijk, fruitige stijl die jong gedronken kan worden. De druiven voor deze bi-cepage wijn zijn geoogst in South Australia. Na de vinificatie vindt deels lagering plaats op Frans en Amerikaans eiken. De wijn is diep donkerrood met purperen schakeringen. In de neus rijp rood fruit (bessen,frambozen) en een vleugje kruidigheid dat zich in de sappige smaak voortzet en wordt afgerond met zachte tannines. De rijping op eikenhout zorgt voor diepte en complexiteit. Kan jong gedronken worden en blijft zeker tot zo'n vier jaar na de oogst zijn karakter behouden. Uitstekend te combineren met rundvlees, eend, wild en kaas.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rawson’s Retreat Private Release Shiraz/Cabernet – Penfolds” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *