Pascal Jolivet Pouilly Fume
Het huis Pascal Jolivet is een van de jongste in de Loire, maar ook een van de meest dynamische. Met zijn manier van wijn maken – de natuur zijn gang laten gaan- komt zijn vakmanschap goed tot zijn recht. Zo ontstaan heel zuivere wijnen. Proefnotities: helder lichtgele kleur met een groene touch. Hij is fris, vol en mooi droog van smaak en zijn minerale afdronk is zeer karakteristiek.
Kenmerken
- Jaargang2021
- Inhoud fles0,75ltr
- Alcoholpercentage12.5%
- ProducentPascal Jolivet
- Land van herkomstFrankrijk
- StreekLoire
- HerkomstPouilly Fumé
- Serveer temperatuur10 - 12 graden
- AfsluitingKurk
- Aantal in doos6
Frankrijk
Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.
Ligging wijngaard
Wijngaarden liggen 200 km ten Zuiden van Parijs aan de rechteroever van de Loire rivier. Ze zijn zeer divers van karakter: kalk van "Les Loges" = lengte en body. Klei-silicum en fruitigheid in "SaintWijnkaartbeschrijving
Deze wijn is fris, vol en droog van smaak en zijn minerale afdronk is zeer karakteristiek. Een Pouilly Fumé van grote klasse!Wijnspijssuggestie
Perfect bij schaal en schelpdieren, visgerechten en geiten witschimmelkazen.Extra informatie
Pascal Jolivet groeide op als zoon van de keldermeester van Château de Tracy in Pouilly Fumé, het wijngebied gelegen tegenover Sancerre. Al vroeg was duidelijk dat Pascal ook een wijnman zou worden. Hij had de ambitie zelf zijn eigen weg te gaan. Met zijn opgedane kennis van wijnmaken, wilde hij zijn eigen wijnmakerij stichten. In 1987 ontstond zo het huis Pascal Jolivet. Zijn filosofie is uitsluitend goed gerijpte druiven te verwerken en bij de vinificatie de natuur zijn eigen weg te laten gaan. De natuurlijke gistcellen van de druiven doen het werk. Toevoegen van kunstmatige gistculturen is uit den boze. De periode dat de suikers uit de druif vergist zijn is hierdoor langer. Het is een keuze waarbij zuiverdere wijnen ontstaan. Domaine Jolivet bezit 8 ha in de Pouilly Fumé appellatie, in de dorpen Tracy en Les Loges. De Sauvignon wordt hier Blanc Fumé genoemd. De mooi rijpe druiven van de verschillende percelen worden separaat gevinifieerd om de eigenheid van de diverse terroirs tot uitdrukking te laten komen. Na de vinificatie blijft de jonge wijn nog 4 tot 6 maanden op de droesem ter ontwikkeling van het verfijnde en complexe aroma. Dan volgt de uiteindelijke assemblage. De wijn heeft een helder lichtgele kleur met een groene touch. Hij is fris, vol en mooi droog van smaak en zijn minerale afdronk is zeer karakteristiek.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.