per fles
18,15
17,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Nederburg Heritage Heroes, The Brew Master

Schitterende Bordeaux-stijl blend. Donker, intens rood. Aroma’s van donker fruit, zwarte bessen, moerbei, chocolade, mokka, sigarenkistje en een vleugje vanille. De smaak is vol, klassiek en complex met sappig donker fruit en zachte rijpe tannines waarbij hout en fruit fraai geïntegreerd zijn. Brew Master is een saluut aan de revolutionaire wijnmaker Johann Graue die voor zijn komst naar Zuid-Afrika in 1937 mede-eigenaar was van een Duitse bierbrouwerij.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

De cabernet sauvignon komt uit Groenekloof bij Darling van Tukulu-grond die rijk is aan klei en watervasthoudend. Durbanville levert de merlot. Malbec en petit-verdot worden geoogst in Paarl.

Wijnkaartbeschrijving

Aroma's van donker fruit, zwarte bessen, moerbei, chocolade, mokka, sigarenkistje en een vleugje vanille. Vol van smaak en complex met sappig donker fruit en zachte rijpe tannines.

Wijnspijssuggestie

Fraaie begeleider van rood vlees, stoofschotels, lamsbout, geroosterd vlees en gevogelte zoals kip en eend. Ook goede maatjes met rijpe kazen.

Extra informatie

Met de serie "Nederburg Heroes" brengt dit fameuze wijnbedrijf een eerbetoon aan persoonlijkheden die hun stempel hebben gedrukt op de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Elk van deze wijnen is gemaakt met een focus op innovatie op gebied van techniek of druivenkeus. Brew Master is een Bordeaux-stijl blend die een eerbetoon brengt aan Johann Graue die radicale veranderingen teweeg bracht door te experimenteren met het klonen van druivensoorten en ook liep hij voorop met koele fermentatie technieken. Hij begreep als één van de eersten dat de basis voor kwaliteit in de wijngaard ligt. Voor hij naar Zuid-Afrika kwam en in 1937 Nederburg kocht was hij in Duitsland mede-eigenaar van een toonaangevende brouwerij. "Brew Master" is hiermee een saluut aan Johann Graue. De cabernet sauvignon komt uit Groenekloof bij Darling van Tukulu-grond die rijk is aan klei en watervasthoudend. Durbanville levert de merlot. Malbec en petit-verdot worden geoogst in Paarl van respectievelijk graniet en steenachtige kleigrond. De druiven worden afzonderlijk gevinifieerd. De most gist deels in open gistkuipen en deels op RVS. Ook na de gisting blijven de druivenschillen nog enige tijd in contact met de jonge wijn. Voor de botteling rijpt de jonge wijn 18 maansen op Frans eiken. Proefnotities: Donker, intens rood. Aroma's van donker fruit, zwarte bessen, moerbei, chocolade, mokka, sigarenkistje en een vleugje vanille. De smaak is vol, klassiek en complex met sappig donker fruit en zachte rijpe tannines waarbij hout en fruit fraai geïntegreerd zijn.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nederburg Heritage Heroes, The Brew Master” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *