Lindeman’s Winemakers Release, Shiraz/Cabernet Sauvignon

Helaas kunnen we dit artikel niet meer leveren. 

Een goed alternatief is de Sutton Hill shiraz. We hopen dat we u hiermee mogen overtuigen.

Helderrode kleur met purperrode hinten. Aantrekkelijke geuren van zwarte bosvruchten en een subtiel zwart pepertje met een hint van vanilleschillen. De soepele smaak toont overvloedige geuren van zwarte en rode bessen. 6 maanden gerijpt op eiken. Past bij de meest uiteenlopende gerechten.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Australië

Australië is een toonaangevend wijnland uit de ‘nieuwe’ wereld. De wijnmakers staan bekend om hun innovativiteit. Er worden veel verschillende soorten druiven verbouwd. Bij de witte wijn staat de chardonnay op de eerste plaats, gevolgd door semillon en riesling. Bij de rode wijn is de shiraz de belangrijkste druif naast de cabernet sauvignon, pinot noir en merlot. Anders dan in Europa wordt er in Australië met name gekeken welke smaak de wijn zou moeten hebben. Met dit gegeven gaat de wijnmaker op zoek naar de juiste druiven uit het juiste klimaat, ook al staan ze duizenden kilometers bij elkaar vandaan aangeplant.

Wijnkaartbeschrijving

Helderrode kleur met purperrode hinten. Geuren van zwarte bosvruchten en een subtiel zwart pepertje met een hint van vanilleschillen. In de smaak zwarte en rode bessen.

Extra informatie

Het Australische Lindeman's is wereldwijd een begrip. Het is zelfs het enige wijnmerk dat voorkomt in de internationale merken-top 100. Dat succes valt eenvoudig te verklaren. Lindeman's staat namelijk voor toegankelijke wijnen, niet te zwaar en snel op dronk. Het merk is daarmee trouw aan de filosofie van de man die het in 1843 oprichtte, dokter Lindeman: "Wijn hoeft maar één ding te doen, en dat is mensen gelukkig maken." Omdat Lindeman dranken met een te hoog alcoholpercentage niet geschikt vond voor het Australische klimaat, richtte hij zich op de productie van jonge, lichte tafelwijnen van zeer goed kwaliteit. Een mooie traditie die tot o de dag van vandaag in stand wordt gehouden, en met succes: elke dag worden er over de hele wereld meer dan 280.000 flessen Lindeman's gedronken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lindeman’s Winemakers Release, Shiraz/Cabernet Sauvignon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *