per fles
9,20
8,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Laroche l’Horizon Chenin Blanc

Michel Laroche, een van de meest innovatieve en ondernemende wijnproducenten maakt op zijn landgoed l’Avenir in Stellenbosch niet alleen landgoedwijnen, maar brengt daarnaast een aantal wijnen waarvor de druiven elders in de Westkaap betrokken worden. Zorgvuldige druiven selectie uit de beste gebieden garandeert optimaal fruit en een elegante structuur. Deze frisse licht strogele wijn heeft een opvallend rijk bouquet van rozen, een aantrekkelijke knisperende vriendelijke droge smaak, met overwegend citruselementen en heeft een ronde afdronk.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

De wijngaarden liggen op het landgoed L'Avenir en in Stellenbosch.

Wijnkaartbeschrijving

Deze frisse licht strogele wijn heeft een opvallend bouquet van rozen, een aantrekkelijke knisperende vriendelijke droge smaak, met overwegend citruselementen en een ronde afdronk.

Wijnspijssuggestie

Een perfect aperitief en/of huiswijn. Lekker bij schaal- en schelpdieren, gepocheerde/gestoomde vis, sushi's, maaltijdsalades en ook als allemansvriend bij de barbecue.

Extra informatie

Wie voor het eerst in Kaapstad aankomt is diep onder de indruk van de schoonheid van het landschap met de imposante bergen die de wijngaarden begrenzen. Een van de meest kenmerkende eigenschappen van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw is het prachtige zonnige klimaat. De temperatuur van de warme Kaapzon echter wordt sterk beinvloed door de koele zeewind van de Atlantische en Indische Oceaan, waarvan het water door invloed van de Zuidpool niet warmer wordt dan 16 graden. Michel Laroche, een van de meest innovatieve en ondernemende wijnproducenten maakt op zijn landgoed l'Avenir in Stellenbosch niet alleen landgoedwijnen, maar brengt daarnaast een aantal wijnen waarvoor de druiven elders in de Westkaap betrokken worden. Zorgvuldige druiven selectie uit de beste gebieden garandeert optimaal fruit eneen elegante structuur. Deze frisse licht strogele wijn heeft een opvallend rijk bouquet van rozen, een aantrekkelijke knisperende vriendelijke droge smaak, met overwegend citruselementen, is goed in evenwicht en heeft een uitnodigende ronde afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Laroche l’Horizon Chenin Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *