per fles
8,49
7,49
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

La Chevalière Viognier – Laroche

Michel Laroche, de innovatieve maker van topwijnen in Chablis, werkt tegenwoordig ook in de Languedoc en Chili. Deze Viognier is één van zijn cépage- wijnen uit het Franse zuiden. De viognierdruif staat bekend om zijn unieke, geurige, florale aroma’s. Laroche’s Viognier Vin de Pays d’Oc is ook heel geurig maar op een aangenaam subtiele wijze. Perzik, meloen, ananas en een vleug hyacinth zijn aroma’s die voorkomen in deze opvallend elegante, frisfruitige Viognier. Verrukkelijk als droog, opwekkend aperitief en een aanrader bij lichte gerechten.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Viognier is een lastige druif. Hij kan uitstekend veel zon verdragen, maar heeft ook koelte nodig om te voorkomen dat hij te log, te dik en te uitgesproken wordt. Michel Laroche heeft zijn viognier i

Wijnkaartbeschrijving

Een droge, frisse en fruitige wijn met subtiele aroma's van rijpe perzik, ananas en hyacint. Een geurig apertief en een elegante tafelwijn bij verfijnd gekruide gerechten.

Wijnspijssuggestie

Door zijn uitgesproken florale tonen wordt een Viognier terecht bij gerechten met oosterse specerijen aangeraden. Laroche's Viognier is ook aromatisch maar op een mooie, bescheiden wijze waardoor hij

Extra informatie

Michel Laroche is wereldwijd bekend als de innovatieve producent van topwijnen in Chablis en tegenwoordig ook van wijnen in de Languedoc en Chili. Deze Viognier is één van de cépagewijnen die Laroche in het Franse zuiden maakt. Van de viognierdruif worden in de noord-Rhône uitzonderlijk geurige wijnen gemaakt die jaren kunnen ouderen. Deze Viognier uit het zuiden is ook heel geurig maar bedoeld om jong van te genieten. De wijn is fonkelend lichtgeel en geurt naar perzik, ananas, zoete meloen en heeft op een heel subtiele manier het florale van hyacinth. In de mond valt zijn frisse fruitigheid op. Een evenwichtige, aromatische wijn met een opwekkende afdronk. Een geurig, fris aperitief en eenelegante begeleider van lichte (lunch)gerechten.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “La Chevalière Viognier – Laroche” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *