per flesje
2,36
2,25
Deze prijs per flesje is gebaseerd op een afname vanaf 2 dozen

Drostdy-Hof Shiraz/Merlot 0.187 liter

Een steenrode, soepele wijn boordevol aroma’s van rood fruit, variërend van aardbei tot bessen. De wijn heeft de merlot en shiraz als basis. Een makkelijke, doordrinkbare wijn om zo van te genieten. Ook geschikt om koel te serveren.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

De merlot en shirazdruiven komen uit Stellenbosch, Paarl en Worcester. De meeste groeien laag bij de grond, de zogenaamde bushvines. Er wordt in februari en maart met de hand geoogst.

Wijnkaartbeschrijving

Een soepele, fruitige wijn van de pinotage- en shirazdruif. Voor zo en bij allerlei gerechten.

Wijnspijssuggestie

Zo'n soepele, fruitige wijn is multi-inzetbaar. Hij is een goede begeleider van diverse vleesgerechten en pasta.

Extra informatie

De Drostdy-Hof, een voormalig gerechtshof uit de negentiende eeuw, ligt bij Tulbagh, 120 km van Kaapstad. De Cape Red heeft de herkomstaanduiding Coastal Region. Deze wijn is gemaakt van shiraz en merlot. De steenrode wijn zit boordevol rood-fruitaroma's, is middelzwaar en soepel. Een makkelijk doordrinkbare wijn die jong het lekkerst is.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Drostdy-Hof Shiraz/Merlot 0.187 liter” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *