per fles
22,05
21,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Donkiesbaai Hooiwijn 0.375 liter

Strogeel met licht groene tinten. Een fraai bouquet van rijpe perziken, kamperfoelie en fynbos ondersteund door impressies van gedroogde abrikozen dat zich voortzet in de smaak met een lichte touch van honing en karamel. De zuurgraad zorgt voor een prachtige balans met het zoet en draagt bij aan een mooi geïntegreerde afdronk. De wijn is geheel op dronk en tot meer dan 20 jaar na de oogst houdbaar.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

Op de noordoostelijke helling aan de top van de Piekenierskloof bergpas.

Wijnkaartbeschrijving

Een bouquet van rijpe perziken, kamperfoelie, fynbos en abrikozen dat zich voortzet in de smaak met een lichte touch van honing en karamel. Zuurgraad en zoet zijn fraai in balans.

Wijnspijssuggestie

Foie gras, kaassoufflé, chocoladefondant of zo op zichzelf.

Extra informatie

Donkiesbaai is de naam van het familie vakantiehuis aan de westkust van Zuid-Afrika. Het maken van Hooiwijn is een intrigerende en zeer interessante methode. De druiventrossen worden op een rek gelegd dat bedekt is met stro. Twee keer per week worden de trossen met de hand gekeerd om ervoor te zorgen dat ze niet verbranden door de zon. Zodra de druiven, door indroging, een zoetgraad hebben bereikt van 40 balling worden zij geperst. Na de vinificatie rijpt de wijn nog 8 maanden op fusten van Frans eiken. Proefnotities: Strogeel met licht groene tinten. Een fraai bouquet van rijpe perziken, kamperfoelie en fynbos ondersteund door impressies van gedroogde abrikozen dat zich voortzet in de smaak met een lichte touch van honing en karamel. De zuurgraad zorgt voor een prachtige balans met het zoet en draagt bij aan een mooi geïntegreerde afdronk. De wijn is geheel op dronk en tot meer dan 20 jaar na de oogst houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Donkiesbaai Hooiwijn 0.375 liter” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *