per fles
11,99
11,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

MiP rosé – Domaine des Diables & MiP rosé

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we weer nieuwe voorraad hebben.

MiP rosé – Made in Provence: Een heel licht getinte rosé met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes en citrusfruit naast verleidelijke tonen van rozenblaadjes. Deze rosé heeft alles wat je van een rosé uit de Provence mag verwachten! Beoordeeld in De Grote Hamersma 2018 met een 8,5.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnspijssuggestie

Te serveren als aperitief en of bij maaltijdsalades en niet te zware mediterrane gerechten.

Extra informatie

De MiP rosé, oftewel Made in Provence, is een heel licht getinte rosé met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes en citrusfruit naast verleidelijke tonen van rozenblaadjes. Het wijnhuis Domaine des Diables & MiP rosé (voorheen Domaine Sainte Lucie) ligt in de gemeente Puyloubier aan de voet van de berg Sainte-Victoire. De druiven worden na het oogsten rond het vriespunt bewaard want hoe koeler de druiven, hoe minder kleur zich in het sap verspreidt. Na persing wordt het druivensap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het sap zo’n 4 maanden op z’n gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen. Deze rosé is in de Grote Hamersma 2018 beoordeeld met een 8,5.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “MiP rosé – Domaine des Diables & MiP rosé” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *