per fles
28,80
28,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

Domaine Mas Amiel Maury Cuvée Speciale 10 ans d’age

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

De kleur heeft tere reflexen. In het bouquet en de smaak vindt men tonen van cacao, door de zon gestoofde pruimen, zoethout, gekonfijte vruchten en kruiden. Het is een mooie, harmonieuze wijn met een warme afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Deze wijn komt uit de gemeenten Maury en Tautave in het zuiden van Frankrijk. De dichtstbijzijnde grote stad is Narbonne. De bodem bestaat uit leisteen en zwarte mergel.

Wijnkaartbeschrijving

In het bouquet van deze wijn vint met tonen van cacao, zon gestoofde pruimen en zoethout. Een mooie harmonieuze wijn.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk bij gebraden ganzenlever, kalfszwezerik, konijn met gedroogde pruimen en Roquefort. Ook lekker bij chocolade- en notengebak, koffie etc.

Extra informatie

De Maury Cuvée Speciale van 10 jaar oud laat men eerst gedurende een jaar buiten rijpen in glazen bonbonnières en vervolgens 9 jaar in eikenhouten okshoofden met een inhoud van 350 hl. De kleur heeft tere reflexen. In het bouquet en de smaak vindt men tonen van cacao, door de zon gestoofde pruimen, zoethout, gekonfijte vruchten en kruiden. Het is een mooie, harmonieuze wijn met een warme afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Mas Amiel Maury Cuvée Speciale 10 ans d’age” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *