per fles
7,40
6,65
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Château de Valcombe Syrah/Viognier Rosé

(1 klantbeoordeling)

De Château de Valcombe Rosé is lichtroze van kleur. In de neus herkennen we geuren van rode bessen. In de smaak worden de rode bessen aangevuld met een vleugje exotisch fruit, abrikoos en honing.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

De druiven voor de Château de Valcombe Rosé groeien op arme bodems bedekt met een dikke laag Rhône stenen. Een zeer dunne laag kalksteen brengt een verrassende frisheid en een minerale toets aan d

Wijnkaartbeschrijving

Lichtroze rosé met aroma's van rode bessen, exotisch fruit, abrikoos en honing. De smaak is fruitig, fris en mooi in balans.

Wijnspijssuggestie

Aperitief, salades, koude voorgerechten en carpaccio.

Extra informatie

De bouw van het kasteel Château Valcombe begon in de jaren 1820. In 1945 werd het kasteel nagelaten aan Charles Ricome. Hij was vastbesloten om de kwaliteit van de Valcombe wijnen naar een hoger niveau te brengen. Hij besloot om de wijngaarden volledig te herplanten met onder andere de druivensoort syrah. Hij was de eerste wijnmaker in de regio die een wijn produceerde op basis van syrah. Het château wordt tegenwoordig beheerd door Dominique Ricome. Hij produceert uitsluitend wijnen met de Appellation Costières-de-Nîmes. De druiven voor de Château de Valcombe Rosé groeien op arme bodems bedekte met een dikke laag Rhône stenen. Een zeer dunne laag kalksteen brengt een verrassende frisheid en een minerale toets aan de wijn. Dit is een absoluut uniek geval binnen de Costiere-de-Nimes wijnstreek. De Château de Valcombe Rosé is lichtroze van kleur. In de neus herkennen we geuren van rode bessen. In de smaak worden de rode bessen aangevuld met een vleugje exotisch fruit, abrikoos en honing.

1 beoordeling voor Château de Valcombe Syrah/Viognier Rosé

  1. Ewald

    Dat een hele volle fruitmand ook nog droog kan zijn. Mooi!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *