per fles
9,95
9,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

Château de Laville

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

Een echte, eerlijke, ‘gewone’ Bordeaux die makkelijk drinkt, bij veel gerechten past en niet snel verveelt. In de geur en smaak worden de frisse, bessenachtige aroma’s aangevuld met een vleugje kruidigheid van de lagering op eikenhout. Soepel met beet. De afdronk is opwekkend fris. Die rode-bessenachtige frisheid is kenmerkend voor een Premières Côtes de Bordeaux.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Premières Côtes de Bordeaux ligt tegenover Graves, op de rechteroever van de Garonne. De kalkhoudende grindbodem is gevarieerd, van vooral zanderig tot klei.

Wijnkaartbeschrijving

Echte, eerlijke, elegante Bordeaux. Niet zwaar, maar met body en beet. Bessenachtig fruit wordt aangevuld met een vleugje kruiden van de houtlagering. De afdronk is lekker fris.

Wijnspijssuggestie

Multi-inzetbaar Biefstuk, varkenshaas, eendenborst, kalkoen, pasta met gehakt-tomatensaus, pasta met kaas, quiches, kaasplateau

Extra informatie

Een echte, eerlijke Bordeaux die de Bordelais zelf bij de hele maaltijd drinkt. Van het voorgerecht tot en met de kaas. Hij drinkt makkelijk en verveelt niet snel. Elegant en soepel, niet zwaar maar wel met body. In de geur en smaak worden aan de bessenaroma's een vleug kruiden van het hout toegevoegd. De afdronk heeft een frisse finale van rood fruit. Die fraîcheur is kenmerkend voor een wijn uit de Premières Côtes de Bordeaux, de langgerekte zone op de rechteroever van de Garonne, tegenover Graves. Laville is een van de châteaux van Borie-Manoux, het handelshuis dat als een van de weinige nog altijd particulier eigendom is. De famile Castéja bezit naast Laville meer châteaux waaronder huizen met Cru Bourgeois status als Beau-Site, Grand Cru Château Batailley en Trotte-Vieille.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Château de Laville” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *