per fles
56,65
55,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Champagne Taittinger Brut Millésimé 2013

Bleekgeel met kleine langblijvende belletjes. Een rijp bouquet met tonen van wit en geel fruit zoals williams peer, reine-claude en mirabelle gevolgd door impressies van witte bloemen en gedroogd fruit. In de smaak zijn de eerste indrukken fris, rijk, rijp en gul gevolgd door hints van vruchten op siroop en ietwat honing. 6 jaar gerijpt (i.p.v. de minimale 3 jaar) op zijn lie. Dat zie je aan de prachtig fijne mousse en proef je aan de rijkdom en complexiteit van de wijn.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Het merendeel van de wijnen die gebruikt worden in de assemblage zijn grands crus afkomstig uit de Côte des Blancs, de Montage de Reims en het begin van de Marne Vallei.

Wijnkaartbeschrijving

Bleekgeel met kleine belletjes. Een rijp bouquet van wit en geel fruit en impressies van witte bloemen en gedroogd fruit. In de smaak fris, rijk, rijp en gul met een grote finesse.

Wijnspijssuggestie

Het is een zeer goede begeleider van gerechten van wit vlees met een saus, zoals kalfsvlees met cantharellen.

Extra informatie

De meeste Champagne wordt zonder jaartal verkocht. Alleen in bijzonder goede jaren wordt een millesimé (ook wel 'vintage') gemaakt, en wel van een selectie van de beste druiven. 2013 was zo'n goed oogstjaar voor Champagne. Na een strenge winter volgde een mild voorjaar. Het weer in de zomer was grillig maar augustus werd een prachtige maand: overdag zonnig en warm gevolgd door koele nachten. Ideale omstandigheden om de druiven te laten rijpen. Tussen 8 en 21 september konden de druiven in bijna zomers weer geoogst worden. De basiswijnen chardonnay en pinot noir toonden zich een belofte voor de uiteindelijke millésimé. Zo'n champagne met oogstjaar vermelding moet, voorafgaand aan de dégorgement, minimaal drie jaar rijpen op zijn lie. Bij Taittinger rekt men deze periode op naar 6 jaar. Zo'n langzame rijping is niet voor niets. In alle rust ontwikkelen zich zo de prachtig fijne mousse, de grote finesse en rijkdom van de wijn. Proefnotitie: Bleekgeel met kleine langblijvende belletjes. Een rijp bouquet met tonen van wit en geel fruit zoals williams peer, reine-claude en mirabelle gevolgd door impressies van witte bloemen en gedroogd fruit. In de smaak zijn de eerste indrukken fris, rijk, rijp en gul gevolgd door hints van vruchten op siroop en ietwat honing. Kortom een elegante champagne met grote finesse en een fraaie complexiteit.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Champagne Taittinger Brut Millésimé 2013” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *