per fles
17,95
17,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Chablis Les Allées du Vignoble – Domaine d’Henri

De Chablis Les Allées du Vignoble is een minerale wijn, bleekgeel in kleur met florale aroma’s met citroenrasp en limoen. De zuurtegraad is medium plus. Naast mineralen zijn er ook tonen van Granny Smith-appels en citrus te ontdekken. Een lange afdronk met tropisch fruit, kruidigheid en appels. Een onderscheidende Chablis die lang blijft hangen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Bleek geel met intense aroma's van bloemen, citrusen groene appel. Kruidig en sappig in de mond met een lange afdronk van groene appel en tropisch fruit. Een onderscheidende Chablis!

Wijnspijssuggestie

Gaat goed samen met varkensvlees, rijke vis (zalm,tonijn etc), schelpdier, milde en zachte kaas.

Extra informatie

Le Domaine d’Henri is een familiebedrijf (sinds 1695) en opgericht door Louis Laroche. Eind jaren 60 in de vorige eeuw geeft afstammeling Henri Laroche zijn 6 familie hectare aan wijngaarden over aan Michel Laroche die deze tot op heden nog in zijn bezit heeft. Samen met zijn gezin beheren zij vandaag de dag in de Chablis 23 ha in 4 appellaties. Daarnaast ook 5 hectare aan zogenaamde Négoce wijnen. Domaine d’Henri maakt unieke en pure wijnen die met liefde voor natuur en dier zijn geproduceerd. In de wijngaarden wordt dan ook biologisch gewerkt. Deze minerale wijn is bleekgeel in kleur met florale aroma's met citroenrasp en limoen. Medium plus zuurtegraad en een heldere mineraliteit. Naast mineralen ook tonen van Granny Smith-appels en citrus. Een lange afdronk met tropisch fruit, kruidigheid en appels. Een onderscheidende Chablis die lang blijft hangen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chablis Les Allées du Vignoble – Domaine d’Henri” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *