Castillo de Molina Rosé Reserva

Momenteel niet leverbaar.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we deze wijn weer kunnen leveren.

Helder roze, een elegante en fruitige neus van frambozen, watermeloen, meloen en kersen. Deze heerlijke eigenschappen zetten zich voort in de smaak die vanwege de aanwezige zuren lekker fris en ‘crispy’ is. Jong drinken.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Chili

Chili heeft een perfect klimaat voor het verbouwen van wijn. De condities zijn uitstekend met in het oosten het Andes gebergte en in het westen de Stille Oceaan. Dit zorgt voor een droog klimaat met veel zonlicht, wat weer mooie krachtige en aromatische wijnen oplevert.

Chili staat van oudsher bekend om zeer goede cépage wijnen van chardonnay, sauvignon blanc en merlot. Maar de wijnmakers zijn zeer innovatief en proberen steeds vaker wijnen van andere druiven uit en ze maken ook mooie blends.

Ligging wijngaard

Op de uitlopers van het Andes gebergte, 30 km. van de kust in Colchagua.

Wijnkaartbeschrijving

Helder roze, een elegante en fruitige neus van frambozen, watermeloen, meloen en kersen. Deze eigenschappen zetten zich voort in de smaak die verder lekker fris en crispy is.

Wijnspijssuggestie

Salades, vis, paella, kip, kalfs- en varkensvlees of zomaar bij een hartig hapje. Ook een heerlijke terraswijn.

Extra informatie

Chili is gezegend met omstandigheden die voor wijnbouw ideaal kunnen worden genoemd. De luchten zijn helder en de luminositeit is groot. Dit bevordert de groei van de druiven. Een nog belangrijkere factor is de Andes. Daarvandaan komt het water waarmee de akkers worden bevloeid. De grote temperatuurverschillen van dag en nacht geven de druiven meer aroma, terwijl zij hun zuren en fruit behouden. Het wijnhuis San Pedro werd gesticht in 1865, is toonaangevend en werd recentelijk zelfs gekozen als 'New World Winery of the Year'. Tijdens de dageraad wordt geoogst, de druiven zijn dan nog koel van de koude nacht. Na handmatige selectie van de mooiste druiven vindt een maceratie plaats van 4 tot 6 uur op 1 C. Aansluitend de alcoholische gisting, die ongeveer 30 dagen in beslag neemt, met geselecteerde gist en bij de lage temperatuur van 11 C . De gehele vinificatie vindt plaats volgens de reductieve methode waarbij de wijnmaker probeert de invloed van zuurstof in het proces zo veel mogelijk te beperken waardoor de primaire aroma's van de druif optimaal behouden blijven en de wijn mooi licht van kleur blijft. Proefnotities: Helder roze, een elegante en fruitige neus van frambozen, watermeloen, meloen en kersen. Deze heerlijke eigenschappen zetten zich voort in de smaak die vanwege de aanwezige zuren lekker fris en 'crispy' is. Jong drinken,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Castillo de Molina Rosé Reserva” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *