per fles
9,70
8,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Castillo de Molina Merlot Reserva

Cachapoal wordt tegenwoordig gezien als de beste regio voor Merlot, vanwege de zeer geschikte bodem en het gunstige klimaat. Deze wijn heeft een lichte kersenrode kleur met een intens fruitige geur van bessen, pruimen en op de achtergrond vanille. De smaak is fruitig, soepel en rond: echt een elegante Merlot.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Chili

Chili heeft een perfect klimaat voor het verbouwen van wijn. De condities zijn uitstekend met in het oosten het Andes gebergte en in het westen de Stille Oceaan. Dit zorgt voor een droog klimaat met veel zonlicht, wat weer mooie krachtige en aromatische wijnen oplevert.

Chili staat van oudsher bekend om zeer goede cépage wijnen van chardonnay, sauvignon blanc en merlot. Maar de wijnmakers zijn zeer innovatief en proberen steeds vaker wijnen van andere druiven uit en ze maken ook mooie blends.

Ligging wijngaard

De Merlot staat aangeplant in de uitlopers van de Andes op kleiachtige ondergrond. De heuvels hebben een hellingsgraad van 5 tot 15%.

Wijnkaartbeschrijving

Deze wijn heeft een lichte kersenrode kleur met een intens fruitige geur van bessen, pruimen en op de achtergrond vanille. De smaak is fruitig, soepel en rond.

Wijnspijssuggestie

Lekker bij een bordje Serranoham, gevogelte en zachte kazen.

Extra informatie

San Pedro is de naam van het wijnbedrijf dat de Castillo de Molina wijnen maakt. Het werd in 1865 door de broers Bonifacio en José Gregorio Correo Albano opgericht en was één van deerste wijnbedrijven die Chileense wijn exporteerde. Tegenwoordig is het onderdeel van de VSPT Wijngroep (Viña San Pedro Tarapacá, die qua omvang de tweede is in wijnexport uit Chili. Het bedrijf en een belangrijk deel van de wijngaarden bevinden zich in Molina in de Curicó Vallei. In de oude kelder die dateert van de oprichting, rijpen de Reserva's. In totaal bezit San Pedro 2700ha wijngaarden, die zich naast Curicó o.a. bevinden in Elqui, Casablanco, Maule en Cachapoal. In de uitlopers van de Andes in Cachapoal staan de eigen wijngaarden voor deze Merlot. Door de verkoelende invloed van de hoge toppen van de Andes, kunnen de druiven hier langzaam rijpen wat de ontwikkeling van de aromastoffen in de druiven bevordert. Na de handmatige oogst is er een koude inweking gedurende 3 dagen. Hierna start de vinificatie bij een temperatuur tussen 25 en 27°C, deze duurt maximaal 25 dagen. Vervolgens wordt de jonge wijn voor 10 maanden gelagerd in Frans eiken vaten, waarvan 30% nieuw, 35 % tweede jaars en 35% derdejaars. De wijn heeft een lichte kersenrode kleur met een intens fruitige geur van bessen, pruimen en op de achtergrond vanille. De smaak is fruitig, soepel en rond: echt een elegante Merlot.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Castillo de Molina Merlot Reserva” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *