Castillo de Molina Chardonnay Reserva

Helaas kunnen we dit artikel niet meer leveren. 

Een goed alternatief is de Anakena Chardonnay. We hopen dat we u hiermee mogen overtuigen.

De Chardonnay druiven voor de Castillo de Molina heeft San Pedro staan in hun beste wijngaarden in Casablanca Valley. De Pacific Oceaan heeft een temperende invloed, waardoor de druiven langzaam kunnen rijpen en ook fijne zuren bewaren. Na de handmatige oogst vindt er voor deze wijn een complexe vinificatie plaats. Op hout en in RVS. De wijn is helder geel van kleur. De geur heeft grapefruit en witte perzik alsmede een toets van hazelnoot. De smaak is medium bodied met romigheid en ook frisheid. Goede vulling en evenwicht.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Chili

Chili heeft een perfect klimaat voor het verbouwen van wijn. De condities zijn uitstekend met in het oosten het Andes gebergte en in het westen de Stille Oceaan. Dit zorgt voor een droog klimaat met veel zonlicht, wat weer mooie krachtige en aromatische wijnen oplevert.

Chili staat van oudsher bekend om zeer goede cépage wijnen van chardonnay, sauvignon blanc en merlot. Maar de wijnmakers zijn zeer innovatief en proberen steeds vaker wijnen van andere druiven uit en ze maken ook mooie blends.

Ligging wijngaard

De Casablanca Vallei ligt aan de kustvlakte tussen Santiago en Valparaiso, met lage heuvels en flauwe hellingen op minder dan 400 meter boven zeeniveau.

Wijnkaartbeschrijving

Een houtgerijpte witte wijn met tropisch fruit en een botertje.

Wijnspijssuggestie

Kip, gegrilde vis, pasta, risotto

Extra informatie

San Pedro is de naam van het wijnbedrijf dat de Castillo de Molina wijnen maakt. Het werd in 1865 door de broers Bonifacio en José Gregorio Correo Albano opgericht en was één van de eerste wijnbedrijven die Chileense wijn exporteerde. Tegenwoordig is het onderdeel van de VSPT Wijngroep (Viña San Pedro Tarapacá, die qua omvang de tweede is in wijnexport uit Chili). Het bedrijf en een belangrijk deel van de wijngaarden bevinden zich in Molina in de Curicó Vallei. In de oude kelder die dateert van de oprichting, rijpen de Reserva's. In totaal bezig San Pedro 2700ha. wijngaarden die zich naast Curicó onder andere bevinden in Elqui, Casablanca, Maule en Cachapoal. De chardonnay druiven voor deze wijn komen uit hun beste wijngaarden in Casablanca Valley. Dit gebied heeft baat bij de temperende invloed van de Pacific: hierdoor rijpen de chardonnay druiven langzaam hetgeen bevorderlijk is voor de frisheid van de wijn. De oogst was handmatig in de laatste week van maart en de eerste week van april. De druiven werden direct geperst en de vinificatie gebeurde voor 60% in eiken vaten. Het overige in RVS. 30% van de wijn kreeg malolactische gisting. Hierna volgde rijping in Frans eiken vaten voor 6 maanden. De wijn is helder geel van kleur. De geur heeft grapefruit en witte perzik alsmede een toets van hazelnoot. De smaak is medium bodied met romigheid en ook frisheid. Goede vulling en evenwicht.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Castillo de Molina Chardonnay Reserva” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *