per fles
28,80
28,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 18 flessen

Cantine Lenotti Amarone della Valpolicella Classico

Deze topwijn uit de Valpolicellastreek is droog en fluwelig. Deze intens donkerrode wijn geurt naar vanille, toast en hout en in de verte ook naar kruiden. De smaak is krachtig en vol, mooi afgerond. Een echte ‘powerwijn’, maar dan wel met veel finesse en elegantie. Truffel, leer, chocola zijn elementen die eveneens zijn terug te vinden. Een prachtwijn met een grote complexiteit!

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De wijn is afkomstig uit het klassieke Valpolicellagebied en komt van wijngaarden uit de heuvels rond de dorpjes Negrar, Fumane en Valgatara.

Wijnkaartbeschrijving

Een echte powerwijn met veel finesse en elegantie. De smaak is krachtig, vol en fluwelig.

Wijnspijssuggestie

Wild, gebraad, stevige schoofschotels, oude kaas, lamsvlees

Extra informatie

Deze topwijn uit de Valpolicellastreek is droog en fluwelig. Deze intens donkerrode wijn geurt naar vanille, toast en hout en in de verte ook naar kruiden. De smaak is krachtig en vol, mooi afgerond. Een echte 'powerwijn', maar dan wel met veel finesse en elegantie. Truffel, leer, chocola zijn elementen die eveneens zijn terug te vinden. Een prachtwijn met een grote complexiteit! De Amarone wordt gemaakt volgens de traditionele Italiaanse manier. De druiven voor de Amarone komen altijd van de best gelegen wijngaarden en de mooiste trossen. Om de druiven niet te beschadigen worden ze voorzichtig met de hand geplukt. Daarna worden ze voorzichtig naast elkaar in kratten in donkere, goed geventileerde schuren te drogen gelegd. Dit proces duurt enkele maanden. De druiven verliezen hierdoor 25 à 40 procent aan vocht, waardoor de concentratie van suiker, aroma- en smaakstoffen toeneemt. Na het drogen worden de druiven ontsteeld en voorzichtig geperst. Vervolgens vindt een langzame gisting plaats die ongeveer veertig dagen duurt. Nog niet alle suikers zijn dan vergist. De Amarone laat men vervolgens heel langzaam op grote fusten uitgisten. Het resultaat is een zware en droge rode wijn die lang bewaard kan worden. De Amarone is een geweldige begeleider voor geroosterde vleesgerechten, wild en bij oude kazen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cantine Lenotti Amarone della Valpolicella Classico” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *